,,Sosem tudhatod, milyen eredményei lesznek a cselekedeteidnek, de ha nem cselekszel, eredményük sem lesz.”

Blog

A tejipar és ami mögötte van II.

A tejipar és ami mögötte van II.

Amennyiben a vágóhídi rémségek még nem riasztottak el, akkor olvasd el, milyen mérgeket veszel magadhoz a tejjel, az ebből készült termékekkel és milyen egészségügyi problémákat okozol saját magadnak.

Miért alkalmatlan emberi fogyasztásra a tej?

Mi vagyunk az egyetlen faj, amelyik egy másik faj gyermekének szánt tejet issza, és mi vagyunk az egyetlen faj, amelyik ragaszkodik a tejiváshoz az elválasztás idején túl.

A tehéntejben vannak természetesen előforduló, az ember számára toxikus anyagok, mint növekedési hormon, kazein,ösztrogén, altató hormonok, laktáz, genny, baktériumok,paraziták és a függőséget okozó kazomorfinok. Ez az összetétel tökéletesen alkalmas arra, hogy a borjú alig pár hónap alatt megduplázza a súlyát. A tehéntej háromszor annyi fehérjét és 50 %-kal több zsírt tartalmaz, mint az ember teje, így túl nehéz az emberi szervezetnek. A csecsemő agya és idegszövete legjobban az emberi tejben lévő tápanyagoktól fejlődik. Az emberi tej legfőbb fehérjéjének, a laktalbuminnak (tejprotein) 14K a molekula súlya. Tökéletesen alkalmas az emberi szövetek építésére. A tehéntej fő fehérjéjének, a kazeinnek 233K a molekula súlya és tartóssága és ragadóssága miatt kötőanyagként használják festékekben, és ragasztóként ,ami összetartja a farostlemezt és odaragasztja a címkéket az üvegekre. Tökéletes a borjú szöveteinek felépítésére, de elmondhatatlan kárt okoz az embernek. A kazein egy óriási fehérje, aminek megfelelő lebontása nehézséget okoz az emberi szervezetnek, közben sok savas terméket hozva létre, ami a fiatal gyerekek esetében sok súlyos problémát okoz. A borjaknak van egy külön enzimük, az emberekből hiányzó rennin, ami a kazeint kicsapja és segít a lebontásában.

Hogy néhány tünetet említsek:

- fülfájás

- torokfájás

- vashiányos vérszegénység

- cukorbetegség

- reuma

- allergiák

- mandulagyulladás

- leukémia

- érelmeszesedés

- hasmenés

- bélgáz és görcsök

Ezen felül gondoljunk csak bele, hogy a kisgyermekek fejlődésében,milyen kárt okoz a tejtermékek fogyasztása, ami nem az ő fejlődésükhöz szükséges tápanyagokat tartalmazza. Ez biztosan hatással van a korai pszichológiai fejlődésükre.

A tehéntejben sok a természetes növekedési hormon, hogy beindítsa az újszülött borjú több száz kilós gyors növekedését életének első pár évében. Amennyiben az emberi növekedési hormonhoz hozzáadjuk még a tehén tejjel kapott extra adagot, az természetellenes növekedésünket okozza és nem csak a magasság terén.

Mint minden szoptató emlősnél, az anyatehenek tejében is magas az ösztrogén szintje. Az ember számára semmilyen korban sem egészséges ekkora ösztrogén adag elfogyasztása. Egy nyilvánvaló következmény, hogy a fiatal lányok teste természetellenesen korai életkorban válik szexuálisan éretté, a lányok még szinte gyerekek, mikor bekövetkezik az első menstruáció.

A tehéntej nagy mennyiségű gennyet tartalmaz, ami elkerülhetetlen a tehenek sérült tőgyében lévő nagy mennyiségű baktérium miatt, a pasztörizálás pedig nem pusztítja el a kórokozókat. Amellett, hogy fokozzák a gyomor-bélhurut, streptococcus és más betegségek kockázatát, ezekről a kórokozókról azt is tudják, hogy elősegítik a fogszuvasodást és jól ismert, hogy azok a kisbabák, akik egy üveg tehéntejet cumizva alszanak el, a fogaik részleges vagy akár teljes pusztulását kockáztatják!

Ezek mellett vannak mesterséges toxinok, mint például a növekedési hormonok, tejfokozó hormonok, antibiotikumok, nyugtatók és takarmányok. A takarmányukba koleszterint tesznek és injekcióval egy hormonkeveréket kapnak, amiben ösztrogén, progreszteron, prolaktin és tesztoszteron van.

Így nem csak a takarmányban lévő méreg jut a szervezetünkbe a tejtermékekkel, hanem azok a mérgek is, amelyek azoknak az állatoknak a testrészeiben halmozódtak fel, akiket megetetnek a még élőkkel. A tejnek magas a zsírtartalma, a mérgek pedig zsírokban oldódnak.

A boltokban kapható húsok, sajtok, tejek, tejszínek és a vajak takaros csomagolása elfedi a valódi árukat és tehén telepről való származásuk kegyetlenségét.

 

 A tej és a betegségek

Tanulmányok erős kapcsolatot találtak az állati fehérje fogyasztása és különböző rákok között, bizonyíték van arra, hogy az összes állati fehérje közül a kazein-a tehéntej fő fehérjére - különösen alkalmas a rák fejlődésének elősegítésére.

Ez egy állandó stressz az immunrendszer számára, rengeteg betegség, mindenféle rák-különösen a mellrák és a prosztatarák-kockázatát fokozhatja. A vizsgálatok kimutatták, hogy felnőttekben a tejtermékekkel bevitt felesleges IGF-1 fokozhatja a rák kockázatát. Mivel felnőttként nem növekedünk, a vérünkben általában nagyon kevés az IGF-1, ha van egyáltalán, hogy elősegítse a sejtek növekedését. A tejtermékek fogyasztásakor keringésünkbe jutó IGF-1 komoly következményekkel jár. Testünk sok billiónyi sejtje közül természetesen folyamatosan felbukkan itt-ott egy-egy rákos sejt, egy egészséges immunrendszer ezeket a sejteket könnyen felfedezi és elpusztítja. Belép a képbe a tehéntejből származó IGF-1. Ez a növekedési hormon olyan, mint az olaj a tűzre, ami a kicsi, könnyen kezelhető rákos sejtnövekedésen belül hirtelen, gyors sejtosztódást vált ki. A tejtermékekben lévő kórokozó-és méreg terhelés miatt már elve túlhajszolt immunrendszer ezt lehet, hogy nem tudja kordában tartani. A tejtermékekben lévő IGF-1 lehet, hogy valójában a rák növekedését segíti elő-mégis híres emberek, köztük egészségügyi szakemberek jelennek meg drága reklám kampányokban a tejipart támogatva!

Milyen további problémák vannak a tejjel és a tejtermékekkel?

Allergológusok hangsúlyozzák, hogy betegeik több, mint fele allergiás a tej több, mint két tucat fehérjéjére közül egyre vagy többre. Allergiás tüneteik közé tartoznak:

- ekcéma

- asztma

- középfülgyulladás

- arcüreg gyulladás

- nátha

- gyomor-bélhurut

- allergiás vastagbél gyulladás

A betegek 80-90%-ban ezekkel a tünetekkel keresik fel az orvosi rendelőt-nem meglepő, hogy a tejtermékeket oly erősen támogatja a gyógyszeripar,média-és bank komplexum, és a növényi alapú étrendet nem javasolják.

A pasztőrözött tejben engedélyezett óriási kórokozó mennyiség-poharanként 5 millió kórokozó-több, mint kétszázszorosa annak a mennyiségnek, amit a szennyezés nélkül kezelt gabona, gyümölcs, hüvelyesek és diófélék tartalmaznak.

Ma már rengetegféle növényi tej kapható, különféle ár kategóriákban. Én általában kókusz, rizs és mandulatejet használok. Lehet venni növényi tejport, amit csak fel kell hígítani vízzel és már készen is van. Ha van kedved, otthon is készíthetsz magadnak. A könnyebbik változat, ha veszel egy tejkészítő gépet, amiben a tej mellett tejfölt, leveseket, szószokat is tudsz készíteni. Amennyiben nem akarsz beruházni, akkor az interneten nagyon sok helyen megtalálod az elkészítés módját. Ma már kaphatóak növényi tejfölök, joghurtok, sajtok,margarinok és húsra emlékeztető helyettesítők is.

A tejről és tulajdonképpen minden ízről nehéz leszokni, de nem lehetetlen. Ezekhez általában érzelmi kötődésünk van, felidéznek egy-egy gyermekkori emléket.

Azonban, ha belegondolsz abba, hogy ezeknek a kis borjaknak, milyen gyermek, majd felnőtt koruk van, - miattunk - hátha az empátia kerül előtérbe.

 

Forrás:

Bonifert Anna: Állatvédők könyve, Miért vegán?, Kezdő vegán kézikönyv

Colin Cambell: Kína tanulmány

 

 

 

 

Hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak!


Iratkozz fel hírlevelünkre!

Elfogadom: Használati feltételek

Kapcsolat

E-mail: info@tobbmintvegan.hu
Image