Nagyon szeretem a granolát, különösen a Hester's life ribizlisét. Sajnos azonban amilyen finom, nagyon gyorsan el is fogy. Így, ha nem veszek, akkor sem kell granola nélkül maradnom. Az otthoniba ráadásul azt teszek, amit szeretek ( vagy amit találok a kamrában ) és mindig más gyümölcsökkel gazdagíthatom. Ezért is érdemes gyümölcsöt aszalni otthon. Nálam most a következő hozzávalók voltak fellelhetőek. ( A legjobb, ha nem méregeted, hanem csak szemre és érzésre pakolsz bele mindent ).
Hozzávalók:
- 100 gr gluténmentes apró szemű zabpehely
- 200 gr aszalt szilva
- 20 gr szeletelt mandula
- 40 gr sótlan mogyoró
- 30 gr chia mag
- 40 gr mazsola
- 1 kávéskanál fahéj
- agavé szirup ( vagy más szirupos édesítő )
- 6 evőkanál rizstej ( egyéb növényi tej )
Elkészítés:
A hozzávalókat csak jó alaposan össze kell keverni. Azt javaslom, hogy a tejet hagyd utoljára, nehogy túl sokat adj hozzá és folyós legyen. Az állagának kicsit ragacsosnak kell lennie, de mivel ezt az agavé sziruppal érjük el, csak annyira fog ragadni, amilyen édesre szeretnénk készíteni. Én kb egy evőkanálnyit tettem csak rá. Sütőpapírral kibélelt tepsiben terítsd szét és 180 fokra előmelegített sütőben süsd 25 percet. Közben forgasd át, mikor a mogyoró és a zabpehely barnul, akkor már jó. Sütheted alacsonyabb hőfokon légkeveréses fokozaton is, de addig ne nyisd ki a sütő ajtót, amíg ezen a fokozaton van.
Tepsiben hagyd kihűlni, majd tedd üvegbe. Joghurttal vagy tejjel kitűnő.
Előtte:

Utána:


Jó étvágyat!
- Bejelentkezés
- Regisztráció

