,,Sosem tudhatod, milyen eredményei lesznek a cselekedeteidnek, de ha nem cselekszel, eredményük sem lesz.”

Blog

Házi sómentes vegeta készítése ( gluténmentes, vegán )

Házi sómentes vegeta készítése ( gluténmentes, vegán )

A vegeta készítése otthon is nagyon egyszerű feladat. Én sárgarépát, petrezselyem gyökeret, vöröshagymát, karalábét, zellert és vegeta levelet használtam, de lehet bele tenni paprikát, paradicsomot, petrezselyem zöldet is. 

A mennyiségeket a képeken láthatjátok, természetesen télen is lehet utánpótlást készíteni, csak akkor a sütőben kell szárítani a zöldségeket. Minden zöldséget hámozzunk meg, reszeljünk vékonyra és ha meleg az idő hálóval letakarva tegyük ki napozni. Néha mozgassuk meg őket, nehogy leragadjanak. Ha sütőben csináljuk, akkor 100 fokon 6 - 8 órát szárítsuk úgy, hogy a sütő ajtó egy nagyon kicsit legyen nyitva. A vegeta leveleket kössük csokorba, lógassuk fel valahova és 2 -3  nap alatt szárítsuk le, majd adjuk a zöldségekhez a darálás előtt.

Miután kellőképpen megszárítottunk mindent, daráljuk le kávédarálón. Én előtte aprítóba is beletettem és még így kitettem egy napot száradni. A sütőben készültnél a darálékot hagyd még egy napig száradni vagy tálcán vagy egy dobozban, amire nem teszed rá a tetejét.

Én nem tettem hozzá sót, szerintem így jobban kijönnek az ízek.

Sárgarépa:

Petrezselyem gyökér:

Vegeta levél ( felakasztva leszárítani, majd a zöldségekhez morzsolni )

Zeller, karalábé, vöröshagyma:

A szárítás folyamata:

Aprítás után:

Kávédaráló után:

Kellemes időtöltést!

Hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak!


Iratkozz fel hírlevelünkre!

Elfogadom: Használati feltételek

Kapcsolat

E-mail: info@tobbmintvegan.hu
Image