Desszert/Snack

Desszert/Snack

Almás - körtés galette ( gluténmentes, vegán )

Almás - körtés galette ( gluténmentes, vegán )

A körtét rendkívül sokféleképpen használhatjuk, mind sós, mind édes ételekhez. A galette egy francia omlós pite elnevezése. Nem más, mint egy omlós tészta fészek, legtöbbször gyümölcsökkel töltve, melynek a széleit felhajtjuk. Joghurt helyett tejfölt is tehetünk a tésztájába, ettől lesz könnyen formázható. Növényi tej helyett használhatunk sima vizet, bár szerintem a tej ad egy plusz ízt, amit kár lenne kihagyni belőle. Amennyiben nem akarunk sok kicsit készíteni, egy pite formába süssünk egy nagyot. Zöldségekkel, növényi kolbásszal, pörköltekkel is tölthető, viszont akkor a tésztája változik, hiszen ez a gyümölcsös változathoz illik. Hozok ilyen receptet is majd.

Hozzávalók:

- 100 gr kókuszliszt

- 200 gr gluténmentes zabliszt

- 1 teáskanál édesítő 4:1

- 1 citrom reszelt héja

- 100 gr szoba hőmérsékletű növényi margarin

- 1 dl kókusztej

- 5 evőkanál  kókusz joghurt ( vagy növényi tejföl )

- 4 db körte

- 4 db alma

- őrölt fahéj

Elkészítés:

A gyümölcsökön és a fahéjon kívül mindent gyúrjunk össze. A növényi margarin legyen szoba hőmérsékletű, a kókusz joghurtot az Aldiban vettem, de készíthetsz otthon is növényit.

Egy puha tésztát kell, hogy kapjunk. Lisztezett deszkán nyújtsuk ki, ha szükséges adjunk még hozzá a zablisztből. Fánk szaggató használatával készítsünk belőle köröket, melyeknek a közepébe tegyük a gyümölcsöket és a széleket hajtsuk fel. 

A gyümölcsöket hámozzuk meg, kockázzuk apróra, őrölt fahéjjal és édesítővel keverjük össze, így tegyük a tésztára.

Sütőpapírral bélelt tepsiben süssük 180 fokon egy órát. Tálaláskor hintsük meg porrá őrölt édesítővel.

Jó étvágyat!

Hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak!


Iratkozz fel hírlevelünkre!

Elfogadom: Használati feltételek

Kapcsolat

E-mail: info@tobbmintvegan.hu
Image