Kevés alapanyag felhasználásával könnyű sütemény készíthető ebből a receptből. A mák és az alma fogyasztása külön- külön is javasolt és egészséges, így pedig két legyet ütünk egy csapásra. A tészta puha és kellemes, egyáltalán nem száraz vagy fullasztó.
Hozzávalók:
( 37x24 - es tepsihez )
- 10 db közepes alma
- 2 csomag darált mák ( 400 gr )
- 4 chia tojás ( 4 evőkanál chia mag + 12 evőkanál víz)
- 1 citrom héja és leve
- 200 gr növényi margarin
- 4 evőkanál édesítő
- 4 evőkanál rizsliszt
- 1 csomag gluténmentes sütőpor
Elkészítés:
Az almát reszeljük le és tegyük bele a mákot. A chia magot nem kell darálni, elkeverjük a vízzel és 10 percet hagyjuk állni, hogy a magok beszívják a vizet. A szoba hőmérsékletű növényi margarint az édesítővel habverő segítségével habosra keverjük, majd mehet hozzá a chia tojás és még egyszer jól átkeverjük. Majd öntsük hozzá az almás mákos keveréket és adjuk hozzá a citrom levét és héját. A sütőport keverjük el a rizsliszttel és így adjuk a masszához. Lisztezett, margarinozott tepsibe simítjuk a tésztát és 180 fokon süssük kb 35-40 percig. Miután kihűlt, hintsük meg porrá őrölt édesítővel.

Jó étvágyat!
- Bejelentkezés
- Regisztráció

