Desszert/Snack

Desszert/Snack

Almás - mákos sütemény ( gluténmentes, vegán )

Almás - mákos sütemény ( gluténmentes, vegán )

Kevés alapanyag felhasználásával könnyű sütemény készíthető ebből a receptből. A mák és az alma fogyasztása külön- külön is javasolt és egészséges, így pedig két legyet ütünk egy csapásra. A tészta puha és kellemes, egyáltalán nem száraz vagy fullasztó.

Hozzávalók: 

( 37x24 - es tepsihez ) 

 - 10 db közepes alma

- 2 csomag darált mák ( 400 gr )

- 4 chia tojás ( 4 evőkanál chia mag + 12 evőkanál víz)

- 1 citrom héja és leve

- 200 gr növényi margarin 

- 4 evőkanál édesítő

- 4 evőkanál rizsliszt

- 1 csomag gluténmentes sütőpor

Elkészítés:

Az almát reszeljük le és tegyük bele a mákot. A chia magot nem kell darálni, elkeverjük a vízzel és 10 percet hagyjuk állni, hogy a magok beszívják a vizet. A szoba hőmérsékletű növényi margarint az édesítővel habverő segítségével habosra keverjük, majd mehet hozzá a chia tojás és még egyszer jól átkeverjük. Majd öntsük hozzá az almás mákos keveréket és adjuk hozzá a citrom levét és héját. A sütőport keverjük el a rizsliszttel és így adjuk a masszához. Lisztezett, margarinozott tepsibe simítjuk a tésztát és 180 fokon süssük kb 35-40 percig. Miután kihűlt, hintsük meg porrá őrölt édesítővel.

Jó étvágyat!

Hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak!


Iratkozz fel hírlevelünkre!

Elfogadom: Használati feltételek

Kapcsolat

E-mail: info@tobbmintvegan.hu
Image