Desszert/Snack

Desszert/Snack

Almás muffin ( gluténmentes, vegán )

Almás muffin ( gluténmentes, vegán )

Valami nagyon almásra vágytam, ami gyorsan elkészíthető. A muffin szerintem pontosan ilyen. Általában hétvégenként szoktam sütni, mert akkor több idő van kísérletezgetni, de erre a receptre tényleg nem kell sok időt szánni. Reggelire, tízóraira, desszertnek vagy uzsonnára....kinek, mikor jól esik. Nekem egy 12 darabos mélyebb muffin formám telt meg ezzel a mennyiséggel.

Hozzávalók:

- 270 gr gluténmentes zabliszt

- 1 csomag gluténmentes sütőpor

- őrölt fahéj

- porrá őrölt édesítő

- 6 db közepes alma

- 1 kávéskanál őrölt szegfűszeg

- az alma leve ( nekem fél liter)

Elkészítés:

Az almát hámozzuk meg és nagy lyukú reszelőn reszeljük le. Miután lereszeltük, nyomkodjuk ki a levét és a levet tegyük félre. Innentől kezdve nagyon könnyű a dolgunk. Egy tálba mérjük ki a lisztet, adjuk hozzá a sütőport, a reszelt almát, a fahéjat, a szegfűszeget és a porrá őrölt édesítőt, majd apránként adagoljuk az alma levét. Nekem fél liter lett és ezt mind rá is öntöttem. Amennyiben neked kevesebb, önts hozzá növényi tejet. Ragacsos masszát kell, hogy kapj a végén. Kóstolással ellenőrizd, kell-e még ízesíteni.

A muffin formát kend ki kókuszolajjal, majd adagold bele a masszát. 160 fokra előmelegített sütőben 45 percig süsd a muffinokat, tűpróbával ellenőrizd, tényleg megsültek-e. 

Egy kevés fahéjat keverj össze a porított édesítővel. Mikor elkészült a muffin, tedd tányérra és szitálj rá a fahéjas por édesítőből.

 Jó étvágyat!

 

Hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak!


Iratkozz fel hírlevelünkre!

Elfogadom: Használati feltételek

Kapcsolat

E-mail: info@tobbmintvegan.hu
Image