Nagyobb reklám talán nem is kell ennek a sütinek, elég, ha leírom, hogy a mindenevő családom minden tagja repetázott belőle, így egy nap alatt el is fogyott. A babapiskóta elkészítésétől tartottam, de nagyon egyszerű és a krémtől kellőképpen meg is puhult. A formán és a kivitelezésen még van mit dolgozni, de elsőre elégedett vagyok az eredménnyel.
Hozzávalók: ( 1,5 gáztepsinyi adag )
- 390 gr rizsliszt
- 3 teáskanál étkezési keményítő
- 2 teáskanál gluténmentes sütőpor
- fél teáskanál só
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 120 ml csicseriborsólé
- 170 gr növényi margarin
- 4 evőkanál porrá őrölt édesítő
- 2 teáskanál vanília aroma
- 220 ml rizstej
Elkészítés:
A rizslisztet keverjük össze a keményítővel, sütőporral, sóval és a szódabikarbónával. A margarint és a por édesítőt habverő segítségével keverjük habosra. Ezután mehet bele a csicseriborsó leve, ezzel is keverjük át. Jöhet a liszt fele és a rizstej, majd végül a liszt másik fele. Itt már keverhetjük fakanállal is.

Tegyük habzsákba és sütőpapírral bélelt tepsibe nyomjuk ki. Én egy csíkot húztam lefelé és ugyanúgy felfelé is, ezért is terültek el ennyire a piskóták. Szerintem nem gond, mert ha rétegezni kell, kevesebb is elég.

15 percre tegyük hűtőbe, majd 180 fokra előmelegített sütőben süssük 15 - 20 percet. Akkor jó, ha már barnul a teteje. Hagyjuk kihűlni, ne is takarjuk le, még egy keveset keményedik magában. Sütemény lapát segítségével szedjük ki a tepsiből.

Krém:
- bodza szirom darálva
- 3 dl bodza lekvár
- 3 doboz vegán mascarpone
- porrá őrölt édesítő
Elkészítés:
Nem baj, ha netán nincsen szirmod, de én tettem bele, hogy jobban kiérződjön az aromája. Ehhez egy villa segítségével lehúzkodtam a szirmokat a szárról és kávédarálóban apróra daráltam. Ezután összekevertem a mascarponéval és a porrá őrölt édesítővel. Ez még elég tömör állag, így fel kell hígítani valamivel. Én ehhez a tavaly készített sima bodza levárt használtam, de felöntheted bodza szörp + víz keverékkel is. Amennyiben egyik sincs, tegyél hideg vízbe bodza fejeket és hagyd állni pár órát. Mehet mellé egy - két citromkarika is, ha akad.
Rétegezés: babapiskóta - krém - babapiskóta - krém. Tetejét megszórtam áfonyával és egy éjszakát pihent a hűtőben.

Ha marad a babapiskótából, zárt dobozban napokig eltartható. A süteményt tároljuk hűtőben.

Jó étvágyat!
- Bejelentkezés
- Regisztráció

