Nézzétek el nekem a nem szép kivitelezést. Most készítettem először babapiskótát, van még mit gyakorolni. Viszont gluténmentes és nagyon finom, akár magában is. Ebből a mennyiségből és méretből 1,5 gáztepsi készült.
Hozzávalók:
- 390 gr rizsliszt
- 3 teáskanál étkezési keményítő
- 2 teáskanál gluténmentes sütőpor
- fél teáskanál só
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 120 ml csicseriborsólé
- 170 gr növényi margarin
- 4 evőkanál porrá őrölt édesítő
- 2 teáskanál vanília aroma
- 220 ml rizstej
Elkészítés:
A rizslisztet keverjük össze a keményítővel, sütőporral, sóval és a szódabikarbónával. A margarint és a por édesítőt habverő segítségével keverjük habosra. Ezután mehet bele a csicseriborsó leve, ezzel is keverjük át. Jöhet a liszt fele és a rizstej, majd végül a liszt másik fele. Itt már keverhetjük fakanállal is.

Tegyük habzsákba és sütőpapírral bélelt tepsibe nyomjuk ki. Én egy csíkot húztam lefelé és ugyanúgy felfelé is, ezért is terültek el ennyire a piskóták. Szerintem nem gond, mert ha rétegezni kell, kevesebb is elég.

15 percre tegyük hűtőbe, majd 180 fokra előmelegített sütőben süssük 15 - 20 percet. Akkor jó, ha már barnul a teteje. Hagyjuk kihűlni, ne is takarjuk le, még egy keveset keményedik magában. Sütemény lapát segítségével szedjük ki a tepsiből.

Ezután használhatjuk süteményekhez vagy egy jól zárható dobozban tárolva fogyaszthatjuk magában is.
Jó étvágyat!
- Bejelentkezés
- Regisztráció

