Desszert/Snack

Desszert/Snack

Babapiskóta ( gluténmentes, vegán )

Babapiskóta ( gluténmentes, vegán )

Nézzétek el nekem a nem szép kivitelezést. Most készítettem először babapiskótát, van még mit gyakorolni. Viszont gluténmentes és nagyon finom, akár magában is. Ebből a mennyiségből és méretből 1,5 gáztepsi készült.

Hozzávalók:

- 390 gr rizsliszt

- 3 teáskanál étkezési keményítő

- 2 teáskanál gluténmentes sütőpor

- fél teáskanál só

- 1 teáskanál szódabikarbóna

- 120 ml csicseriborsólé

- 170 gr növényi margarin

- 4 evőkanál porrá őrölt édesítő

- 2 teáskanál vanília aroma

- 220 ml rizstej

Elkészítés:

A rizslisztet keverjük össze a keményítővel, sütőporral, sóval és a szódabikarbónával. A margarint és a por édesítőt habverő segítségével keverjük habosra. Ezután mehet bele a csicseriborsó leve, ezzel is keverjük át. Jöhet a liszt fele és a rizstej, majd végül a liszt másik fele. Itt már keverhetjük fakanállal is.

Tegyük habzsákba és sütőpapírral bélelt tepsibe nyomjuk ki. Én egy csíkot húztam lefelé és ugyanúgy felfelé is, ezért is terültek el ennyire a piskóták. Szerintem nem gond, mert ha rétegezni kell, kevesebb is elég.

15 percre tegyük hűtőbe, majd 180 fokra előmelegített sütőben süssük 15 - 20 percet. Akkor jó, ha már barnul a teteje. Hagyjuk kihűlni, ne is takarjuk le, még egy keveset keményedik magában. Sütemény lapát segítségével szedjük ki a tepsiből.

Ezután használhatjuk süteményekhez vagy egy jól zárható dobozban tárolva fogyaszthatjuk magában is.

Jó étvágyat!

 

Hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak!


Iratkozz fel hírlevelünkre!

Elfogadom: Használati feltételek

Kapcsolat

E-mail: info@tobbmintvegan.hu
Image