Desszert/Snack

Desszert/Snack

Chips ( gluténmentes, vegán )

Chips ( gluténmentes, vegán )

Sajnos a boltokban kapható chipseket napraforgó olajban sütik és rengeteg adalék anyaggal dúsítják, ezek között szerepel többek között a tejpor is. Többször megnézem a kínálatot, de mindig csalódnom kell. A quinoa, lentil, hummus és zöldség chipsek is tartalmaznak cukrot, így ezek is maradnak a boltok polcain. Arra is érdemes figyelni, hogy nem mindegyik chips gluténmentes. 

Igaz, hogy a házilag készítettel dolgozni kell, de legalább tudod, mit eszel. Másik előnye, hogy ha lusta vagyok / nincs időm megcsinálni, akkor nem is eszem, tehát nincs az, hogy unalomból kibontok egy csomagot és észre sem veszem már el is fogyott.

Ízlés és kedv szerint ízesíthető: só, őrölt piros paprika, fokhagyma por, chili, mártogatható növényi tejfölbe, fokhagymás vagy snidlinges növényi tejfölbe, cukormentes ketchupba, saját készítésű barbecue szószba vagy éppen abba, ami eszetekbe jut.

Hozzávalók:

- burgonya

- kókuszolaj

- nálam só

Elkészítés:

Előnyösebb kisebb burgonyákat választani. Hámozzuk meg, szükség szerint mossuk át, majd itassuk le róla a vizet. Uborka reszelővel szeleteljük vékonyra. Bő kókuszolajban süssük ki. Ne tegyünk bele sokat, mert összeragadnak. A kókuszolaj gyorsan éget, ezért mikor beletesszük a burgonya szeleteket, két perc után forgassuk is meg. Nem baj, ha nem minden egyes darab fordul át. A lényeg, hogy mikor kezd a színe sötétedni, már ki is lehet venni. Szedjük papírtörlőre, majd tegyük egy tálba. Szerencsére ennyi sütéstől is ropogós lesz.

Ízesítsük és nézzünk meg egy jó filmet.

Egészségetekre!

 

Hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak!


Iratkozz fel hírlevelünkre!

Elfogadom: Használati feltételek

Kapcsolat

E-mail: info@tobbmintvegan.hu
Image