Sajnos a boltokban kapható chipseket napraforgó olajban sütik és rengeteg adalék anyaggal dúsítják, ezek között szerepel többek között a tejpor is. Többször megnézem a kínálatot, de mindig csalódnom kell. A quinoa, lentil, hummus és zöldség chipsek is tartalmaznak cukrot, így ezek is maradnak a boltok polcain. Arra is érdemes figyelni, hogy nem mindegyik chips gluténmentes.
Igaz, hogy a házilag készítettel dolgozni kell, de legalább tudod, mit eszel. Másik előnye, hogy ha lusta vagyok / nincs időm megcsinálni, akkor nem is eszem, tehát nincs az, hogy unalomból kibontok egy csomagot és észre sem veszem már el is fogyott.
Ízlés és kedv szerint ízesíthető: só, őrölt piros paprika, fokhagyma por, chili, mártogatható növényi tejfölbe, fokhagymás vagy snidlinges növényi tejfölbe, cukormentes ketchupba, saját készítésű barbecue szószba vagy éppen abba, ami eszetekbe jut.
Hozzávalók:
- burgonya
- kókuszolaj
- nálam só
Elkészítés:
Előnyösebb kisebb burgonyákat választani. Hámozzuk meg, szükség szerint mossuk át, majd itassuk le róla a vizet. Uborka reszelővel szeleteljük vékonyra. Bő kókuszolajban süssük ki. Ne tegyünk bele sokat, mert összeragadnak. A kókuszolaj gyorsan éget, ezért mikor beletesszük a burgonya szeleteket, két perc után forgassuk is meg. Nem baj, ha nem minden egyes darab fordul át. A lényeg, hogy mikor kezd a színe sötétedni, már ki is lehet venni. Szedjük papírtörlőre, majd tegyük egy tálba. Szerencsére ennyi sütéstől is ropogós lesz.
Ízesítsük és nézzünk meg egy jó filmet.

Egészségetekre!
- Bejelentkezés
- Regisztráció

