Desszert/Snack

Desszert/Snack

Cseresznyés pite ( gluténmentes, vegán )

Cseresznyés pite ( gluténmentes, vegán )

A tészta puha, a gyümölcs ropogós. Készíthetjük meggyel, szilvával vagy barackkal is.

Hozzávalók:

- 5 evőkanál rizsliszt

- 1 csomag gluténmentes sütőpor

- 5 evőkanál őrölt chia mag + 10 evőkanál víz

- 2 és negyed evőkanál édesítő 4:1

- 1 kávéskanál vanília aroma

- 1 dl rizstej

- cseresznye ( vagy meggy, szilva, barack)

Elkészítés:

A chia magot összekeverjük a vízzel és pár percig állni hagyjuk. Addig a többi összetevőt kimérjük, összekeverjük és hozzáadjuk a chia tojást. Margarinozott és lisztezett tepsibe simítjuk a tésztát, majd rászórjuk a magozott cseresznyéket. 200 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütjük. Tálaláskor porrá őrölt édesítővel hintjük meg.

Jó étvágyat! 

Hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak!


Iratkozz fel hírlevelünkre!

Elfogadom: Használati feltételek

Kapcsolat

E-mail: info@tobbmintvegan.hu
Image