Desszert/Snack

Desszert/Snack

Epres forró csoki ( gluténmentes, vegán )

Epres forró csoki ( gluténmentes, vegán )

A téli időszakban nagyon is jól esik egy kis kényeztetés. Persze itt most nem a forró fürdőre gondolok, hanem egy másik örömteli lelki feltöltődésre. Néhány összetevő, pár perc és már kanalazhatjuk is a selymes forró csokinkat, amit természetesen megérdemlünk.

Hozzávalók:

- 4 evőkanál zsírszegény kakaópor

- 400 ml növényi tej

- 3 evőkanál étkezési keményítő

- 2 evőkanál édesítő 4:1

- eper, málna ( elhagyható )

Elkészítés:

Egy lábasban keverjük ki az összetevőket ( a gyümölcsök kivételével ) kézi habverővel, így biztosan csomómentes lesz. Forraljuk fel. Egy pohárba tegyünk pár szem epret, öntsük rá a forró csokit és a tetejét díszítsük málnával. 

TIPP: Az összetevőkhöz tehetünk kockázott étcsokoládét, de bánjunk csínján vele, különben pudingot fogunk kapni. Mikor a pohárba kanalazzuk, morzsolhatunk bele cukor - és gluténmentes kekszet, a tetejét díszíthetjük tejszínhabbal, amelyet megszórhatunk kevés fahéjjal.

Egészségetekre!

 

Hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak!


Iratkozz fel hírlevelünkre!

Elfogadom: Használati feltételek

Kapcsolat

E-mail: info@tobbmintvegan.hu
Image