Sokszor írtam már, hogy a túrós sütemények nagy favoritok voltak nálam mindig. Így természetesen a Fanta vagy Miranda szelet is beletartozott ebbe a körbe. Szerettem, hogy puha, omlós volt a kakaós piskóta, hideg és krémes a túrós réteg és " remegős " a narancsos rétege. Azt hiszem sikerült elkészíteni még az eredetinél is finomabb változatot.
Hozzávalók:
6 "tojásos" piskótához ( 29x21 cm tepsi)
- 240 gr -os csicseriborsó leve
- 2 db közepes alma
- 6 evőkanál rizsliszt
- 1 csomag gluténmentes sütőpor
- 1 evőkanál natúr kakaópor
- 2 evőkanál édesítő 4:1
Elkészítés:
Az almákat hámozzuk meg, magozzuk ki és kockázva kevés vízben főzzük meg. Nekem 310 gr lett a püré. Keverjük össze a lisztet, a sütőport, a kakaóport, az édesítőt és az alma pürét. Használhatsz boltit is, de figyelj rá, hogy ne legyen cukros. Egy 240 grammos konzerv csicseriborsó levét ( nekem 18 - 19 evőkanál ) habverővel verjük kemény habbá, majd óvatosan keverjük hozzá a többi összetevőhöz.
Öntsük magasabb peremű tepsibe és 180 fokon süssük 30 percet. Sütés közben ne nyitogassuk a sütő ajtaját, úgy 20 perc után tűpróbával már megnézhetjük jó-e.

"Túrós" réteg:
- 600 gr natúr tofu
- 7 teáskanál por édesítő
- fél citrom leve
- 2 citrom héja
- 400 gr joghurt
Elkészítés:
A tofut villával vagy aprítóban törjük össze. Keverjük össze a többi hozzávalóval. Amennyiben túl folyósnak éreznénk a masszát, kevés rizsdarát vagy rizslisztet tehetünk hozzá.
Simítsuk a kihűlt piskótára ezt a réteget és tegyük hűtőbe, amíg elkészítjük a narancsos részt.

Narancsos réteg:
- 2 csomag gluténmentes vaníliás pudingpor
- 1 liter cukormentes szénsavas narancslé
Elkészítés:
Keverjük össze a pudingport a narancslével és főzzük fel addig, amíg sűrűsödni nem kezd. Egyből öntsük a " túrós " rétegre, hűvös helyen hagyjuk dermedni. Hűtőben tároljuk.


Jó étvágyat!
- Bejelentkezés
- Regisztráció

