Annyira vágytam valami gyorsan elkészíthető finomságra és hát ez lett belőle. Én érzem benne az almás pite ízeit is, az alma krémes a megolvadt cukortól, a tészta pedig pihe - puha.
Hozzávalók:
- 4 db közepes alma
- kókuszvirág cukor
- őrölt fahéj
Az almákat meghámozzuk, eltávolítjuk a meghéját és közepesen vastag gerezdekre szeleteljük. Egy 24 cm-es torta formát kibélelünk sütőpapírral, majd megszórjuk kókuszvirág cukorral. Ezután elhelyezzük az alma gerezdeket, majd meghintjük fahéjjal és még kókuszvirág cukorral. Amíg elkészítjük a tésztát, félretesszük.
Tészta:
- 2 db nagyobb banán
- 1 csomag gluténmentes sütőpor
- 300 gr gluténmentes zabliszt
- 75 gr kókuszreszelék
- 1 kávéskanál vanília aroma
- 1 kávéskanál négyszeres erősségű édesítő
- 4 dl növényi rizstej / kókusztej
Elkészítés:
A banánokat meghámozzuk és villával apróra törjük. Hozzáadjuk a kókuszreszeléket, a vanília aromát, az édesítőt, a sütőport és jól elkeverjük. Ezután mehet bele a zabliszt, majd apránként adagolva és sűrűn kevergetve a növényi tej. Miután jól összekevertük a hozzávalókat, ráöntjük az almákra úgy, hogy mindenhol szépen ellepje őket.
180 fokra előmelegített sütőben sütjük egy órát, tűpróbával ellenőrizzük, tényleg nem maradt-e folyós a tésztánk. Hagyjuk kihűlni a formában, majd a tortaforma oldalát levesszük és egy deszkára átfordítjuk a tésztát.
Szeleteljük, tálaláskor meghinthetjük még porrá őrölt édesítővel.

Jó étvágyat!
- Bejelentkezés
- Regisztráció

