Desszert/Snack

Desszert/Snack

Fordított almás sütemény ( gluténmentes, vegán )

Fordított almás sütemény ( gluténmentes, vegán )

Annyira vágytam valami gyorsan elkészíthető finomságra és hát ez lett belőle. Én érzem benne az almás pite ízeit is, az alma krémes a megolvadt cukortól, a tészta pedig pihe - puha.

Hozzávalók:

- 4 db közepes alma

- kókuszvirág cukor 

- őrölt fahéj

Az almákat meghámozzuk, eltávolítjuk a meghéját és közepesen vastag gerezdekre szeleteljük. Egy 24 cm-es torta formát kibélelünk sütőpapírral, majd megszórjuk kókuszvirág cukorral. Ezután elhelyezzük az alma gerezdeket, majd meghintjük fahéjjal és még kókuszvirág cukorral. Amíg elkészítjük a tésztát, félretesszük.

Tészta:

- 2 db nagyobb banán

- 1 csomag gluténmentes sütőpor

- 300 gr gluténmentes zabliszt

- 75 gr kókuszreszelék

- 1 kávéskanál vanília aroma

- 1 kávéskanál négyszeres erősségű édesítő

- 4 dl növényi rizstej / kókusztej

Elkészítés:

A banánokat meghámozzuk és villával apróra törjük. Hozzáadjuk a kókuszreszeléket, a vanília aromát, az édesítőt, a sütőport és jól elkeverjük. Ezután mehet bele a zabliszt, majd apránként adagolva és sűrűn kevergetve a növényi tej. Miután jól összekevertük a hozzávalókat, ráöntjük az almákra úgy, hogy mindenhol szépen ellepje őket.

180 fokra előmelegített sütőben sütjük egy órát, tűpróbával ellenőrizzük, tényleg nem maradt-e folyós a tésztánk. Hagyjuk kihűlni a formában, majd a tortaforma oldalát levesszük és egy deszkára átfordítjuk a tésztát. 

Szeleteljük, tálaláskor meghinthetjük még porrá őrölt édesítővel.

 

Jó étvágyat!

 

 

Hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak!


Iratkozz fel hírlevelünkre!

Elfogadom: Használati feltételek

Kapcsolat

E-mail: info@tobbmintvegan.hu
Image