Desszert/Snack

Desszert/Snack

Gesztenyés álom ( gluténmentes, vegán )

Gesztenyés álom ( gluténmentes, vegán )

Szeretem a könnyed, légies süteményeket, a gesztenyét és a csokoládét. Így kitaláltam ezt a receptet. Nem émelyítően édes és nem nehezíti el a gyomrot, miután elfogyasztottuk. Kivéve, ha mértéktelenek voltunk. 

Hozzávalók:

Gesztenyés réteg:

- 3 kocka cukormentes gesztenyemassza 

- 5 evőkanál por állagú édesítő 4:1

- 9 evőkanál sütőrum

- 20 gr növényi margarin

Elkészítés:

A gesztenye masszát nyomkodjuk össze villával, adjuk hozzá a porrá darált édesítőt, a sütő rumot és az olvasztott növényi margarint, majd keverjük jól össze. Ha rum aromát használsz, abból kevesebb kell, de így is kóstolgasd, ne egyszerre tegyél bele ennyit. Ki rumosabban, ki kevésbé úgy szereti. Simítsuk a masszát olyan magasabb falú tepsibe, amiben hagyjuk majd a süteményt összeállni. 

Csokoládékrémes réteg:

- 1 liter növényi tej ( nálam rizs )

- 2 csomag Haas csokoládés puding por

- 2 evőkanál zsírszegény kakaópor

- édesítő 4:1

- 10 gr növényi margarin ( elhagyható )

Elkészítés:

A tejet tegyük fel az édesítővel forrni, de hagyjunk egy keveset, amivel habverő segítségével csomómentesre keverjük a puding,- és a kakaóport. Mikor a tej forr, öntsük bele a csomómentesre kevert pudingport és főzzük olyan sűrűre, hogy még könnyen elsimítható legyen a masszán. Miután elzártuk a tűzhelyet, keverjük el benne a növényi margarint. Amennyiben nem akar sűrűsödni a puding, úgy étkezési keményítővel sűríthetünk rajta. Simítsuk rá a gesztenye masszára.

Mielőtt a habot elkészítenénk, hagyjuk kihűlni a pudingos réteget. Ehhez tegyük hűvös helyre a süteményünket. 

Habos réteg:

- 2 doboz zsírosabb kókuszkrém / tejszín pl. Aroy-D vagy vegán habkrém

- édesítő 4:1

Elkészítés:

Amennyiben habkrémet használunk, úgy kevés édesítő hozzáadásával  habverővel verjük habbá. A másik verziónál vagy zsíros kókusztejszínt vagy konzerves kókuszkrémet érdemes használni, amit felhasználás előtt legalább egy napra tegyünk hűtőbe és hűtsünk le jól. Mielőtt felverjük, előtte fél órára betehetjük a fagyasztóba is. Könnyen összeesik a hab szoba hőmérsékleten, így csak felhasználás előtt vegyük ki a hűtőből. A konzerv levét öntsük le. Kevés édesítővel verjük lágy, selymes habbá és oszlassuk el a süteményünk tetején.

Hagyjuk pár órát ( akár egy éjszakát ) hűvös helyen / hűtőben állni szeletelés előtt.

Jó étvágyat!

Hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak!


Iratkozz fel hírlevelünkre!

Elfogadom: Használati feltételek

Kapcsolat

E-mail: info@tobbmintvegan.hu
Image