Megtaláltam ezeket a szép színes formákat és muszáj volt valami finommal megtöltenem őket. Kétféle pudingot főztem és dermedés után gyümölccsel és vegán cukormentes tejszínhabbal díszítettem.
Hozzávalók:
- 1 csomag Haas gluténmentes vanília puding
- 1 csomag Haas gluténmentes csokoládé puding
- 1 liter növényi tej ( rizs )
- 4 teáskanál édesítő
- bármilyen gyümölcs pl. eper, málna
- vegán tejdzínhab ( elhagyható )
Elkészítés:
Mérjünk ki fél liter növényi tejet, ebből készítjük a vanília pudingot. A tej egy részét tegyük fel főni és tegyünk bele kettő teáskanál édesítőt is. A tej másik felével keverjük simára a pudingport. Mikor a tej már forró, öntsük hozzá a pudingot és folyamatos kevergetés mellett várjuk meg, míg besűrűsödik. Öntsük gyümölcsös tálba vagy formába.
Ugyanezt csináljuk meg a csokissal is.
Össze is önthetjük a kettőt, hogy változatosabb legyen.

Én ilyen formákat használtam, de bármilyen megteszi. Amennyiben nincs, öntsük tálkákba. Miután kihűlt az elkészült puding, rátettem a tetejét és betettem a hűtőbe dermedni.

Pár óra múlva már lehet is díszíteni a gyümölcsökkel, menta levéllel, tejszínhabbal és élvezettel elfogyasztani.


Jó étvágyat!
- Bejelentkezés
- Regisztráció

