Mindig szerettem a túrós süteményeket, főleg a Fanta/Miranda szeletet és a túró tortát. Legfőképpen azért, mert sok volt benne a töltelék, kevés a tészta. Ezt a receptet is meg lehet csinálni piskóta alappal, de el akartam használni a datolyámat illetve sütés nélküli süteményt akartam készíteni. Az alapot variálhatod. Például datolya helyett tehetsz bele mandulát ( áztasd be előtte ) vagy chia tojással foghatod egybe a többi összetevőt ( 1 evőkanál chia mag+3 evőkanál víz= 1 tojás ).
Hozzávalók:
Tésztához:
- 110 gr darált dió
- 110 gr kókuszreszelék
- 500 gr datolya
- 2 kávéskanál vanília aroma
- 2 evőkanál olvasztott kókuszolaj
Elkészítés:
A datolyát áztasd be az elkészítés előtt, engedj rá annyi hideg vizet, amennyi ellepi. Én fél napig hagytam puhulni őket. Ezután nincs más dolgod, mint az összetevőket egy tálba tenni és botmixerrel pépesíteni. Én tepsibe tettem, kikentem az alját kókuszolajjal és belenyomkodtam a tésztát. Tegyük hűtőbe, amíg a sütemény többi részét elkészítjük.



"Túró" krém:
- 2 doboz kókusztejszín
- 2 csésze köles
- édesítő
- 3 csésze kókusztej/ rizstej ( helyettesíthető vízzel)
- 1 nagyobb citrom leve+héja
- porcukorrá őrölt édesítő
- 4 kávéskanál vanília aroma
Elkészítés:
A kölest mindig másfélszeres folyadékban főzzük. Így én két csésze köleshez 3 csésze kókusztejet adtam. Azért nem vízben főztem, mert a tej is ad egy plusz ízt a sütinek. A tejet tedd fel a legalacsonyabb lángon főni, tegyél hozzá egy teáskanál édesítőt és add hozzá a kölest. Fedd le és hagyd, hogy a tej elpárolódjon. Akkor jó, mikor már nincs alatta lé. Hagyd kihűlni, majd tedd hozzá a két doboz kókusztejszínt. Botmixerrel pépesítsd. Reszeld bele a citrom héját, majd facsard bele a levét is. Add hozzá a vanília aromát és annyi porrá őrölt édesítőt, amennyit jónak gondolsz. Még egyszer pépesítsd. Vedd ki a tésztát a hűtőből és simítsd rá a köles túrót. Ha szeretnéd, tehetsz a "túróba" is gyümölcsöket.


A tetejére tegyél bármilyen gyümölcsöt. Én fagyasztott epret és málnát tettem rá, amit előtte jól lecsepegtettem.

Tedd hűtőbe pár órára és már szeletelhető is.


Jó étvágyat!
- Bejelentkezés
- Regisztráció

