Valami habos süteményre vágytam és eszembe jutott a francia krémes. Nagyon könnyű elkészíteni ezt a receptet, de érdemes fogyasztás előtt egy nappal megcsinálni, hogy ízre és állagra is megfelelő süteményt kapjunk. Én nem szeretem édesen, így ha valaki édes szájúbb, használjon több édesítőt. Házi tésztával is készíthető akár gluténmentesre is, legközelebb ki fogom próbálni.
Hozzávalók:
- 2 csomag Tante Fanny vegán tönköly leveles tészta
- 3 csomag Haas gluténmentes vaníliás puding
- 7 dl növényi tej
- 1,5 evőkanál édesítő 4:1
- 2 doboz zsírosabb kókuszkrém / tejszín pl. Aroy-D vagy vegán habkrém
- porrá őrölt édesítő
Elkészítés:
Az egyik csomag leveles tésztát hajtogassuk ki és a sütőpapírján kicsit nyújtsuk sodrófával és hústűvel bökdössük meg. Ez azért kell, hogy ne fújódjon fel a sütőben. Az sem baj, ha ez megtörténik, mert amint rátesszük a tölteléket és áll egy napot, szépen össze fog esni. Előmelegített sütőben süssük 200 fokon addig, amíg pirulni nem kezd a teteje, majd konyharuhával takarjuk le, amíg elkészítjük a krémet.
A vaníliás pudingot keverjük ki kevés növényi tejjel, a többi tejet pedig tegyük fel forrni az édesítővel. Mikor kezd forrni, öntsük hozzá a pudingot. Főzzük sűrűre. Az egyik doboz habkrémet verjük kemény habbá és keverjük a meleg pudinghoz. Tegyük a megsült tésztát egy tálcára és kenjük meg a pudinggal.
Ezután süssük meg a másik csomag leveles tésztát. Ezt is sodorjuk át és vágjuk fel annyi kockára, amennyi szeletet szeretnénk majd vágni a sütiből. Tegyük be sülni, de éppen csak kezdjen el pirulni a teteje és vegyük is ki.
A másik doboz habkrémet kevés édesítővel verjük kemény habbá. Amikor a puding már hűlt valamennyit, akkor kenjük rá a habot, majd tegyük rá a tetejét. Előbb ne, mert a hab szét fog folyni a forró pudingon. Hűtőben vagy hűvös helyen egy nap alatt szeletelhetővé dermed.
Amennyiben zsíros kókusztejszínt vagy konzerves kókuszkrémet használunk, úgy felhasználás előtt legalább egy napra tegyük hűtőbe és hűtsük le jól. Mielőtt felverjük, előtte fél órára betehetjük a fagyasztóba is. Könnyen összeesik a hab szoba hőmérsékleten, így csak felhasználás előtt vegyük ki a hűtőből. A konzerv levét öntsük le. Kevés édesítővel verjük lágy, selymes habbá.
Szeletelés előtt hintsük meg porrá őrölt édesítővel.

Jó étvágyat!
- Bejelentkezés
- Regisztráció

