Ez a recept dupla adagban készült, a tésztát direkt hagytam vastagabbra, de persze lehet vékonyabbra is nyújtani. Az étcsokoládé elhagyható a tetejéről, a lekvárt azonban ne sajnáljuk, de vigyázzunk, ki ne folyjon a tészták közül.
Hozzávalók: ( dupla adaghoz )
- 700 gr gluténmentes linzer liszt
- 500 gr növényi margarin
- 200 gr darált dió
- 100- 120 gr porrá őrölt édesítő ( 4:1 stevia - eritrit keverék )
- 2 evőkanál 10 %-os ecet
- 2 kávéskanál só
- lekvár a ragasztáshoz ( nálam saját cukormentes sárgabarack )
- 200 gr cukormentes étcsokoládé a tetejére + 10 dkg növényi margarin belekeverve
Elkészítés:
A lisztet, a diót, az édesítőt, a sót keverd össze egy tálban, majd gyúrd hozzá a szoba hőmérsékletű növényi margarint ( vágd kisebb kockákra, úgy könnyebb lesz ) és add hozzá az ecetet is. Alaposan gyúrd össze, majd a tésztát fóliázd le és tedd be a hűtőbe egy órára. Ezután vastagon lisztezett deszkán gyúrd át újra és vedd 3 felé a tésztát. Egyet nyújtsd téglalap alakúra, majd pogácsa szaggatóval formálj korongokat belőle. Ugyanígy járj el a másik kettővel is.

Szaggatóval készíts korongokat a tésztából és helyezd sütőpapírral kibélelt tepsibe.

Süsd aranybarnára a korongokat 180 fokra előmelegített sütőben 20 - 25 perc alatt.

A megsült korongokat ragaszd össze a lekvárral.

A étcsokoládét vízgőz felett olvaszd fel a margarinnal , majd csorgasd rá az elkészült korongok tetejére. Ha van kedved, az egészet is bevonhatod, de a tészta elég porhanyós és szerintem étcsokiból ennyi elég rá.

Nincs is más hátra, mint hogy élvezd a tészta, a lekvár és a csoki találkozásának íz kavalkádját.

Jó étvágyat!
- Bejelentkezés
- Regisztráció

