Desszert/Snack

Desszert/Snack

Joghurtos kevert ( gluténmentes, vegán )

Joghurtos kevert ( gluténmentes, vegán )

Ennek a süteménynek a tésztája puha és lágy, a lekvár és a kókusz pedig csak növeli a finomság mutatóját. Én darabos házi cukormentes barack lekvárt tettem a tetejére, a nem darabossal vékonyan megkenve is mutatós. Amennyiben nem szeretnél ilyen magas tésztát, mint az enyém, ezt a mennyiséget gáztepsiben készítsd el.

Hozzávalók:

- 3 db chia tojás ( 3 evőkanál chia mag + 9 evőkanál víz )

- 50 gr édesítő 4:1

- 180 gr olvasztott kókuszolaj

- 150 gr kókuszreszelék

- 500 gr növényi joghurt ( saját készítésű )

- 450 gr rizsliszt

- 3 evőkanál kakaópor

- 1 és 1/2 tk szódabikarbóna

Elkészítés:

A chia magot keverd össze a vízzel és hagyd pár percet állni. Addig egy tálban keverd össze a száraz összetevőket, majd add hozzá a kókuszolajat, a chia tojásokat és a joghurtot. Keverd jól össze és simítsd margarinozott, lisztezett tepsibe a masszát.

180 fokra előmelegített sütőben süsd 40 percig. Mikor megsült, hagyd kihűlni, majd kend meg cukormentes lekvárral és szórd meg kókusz reszelékkel. 

Szeleteld fel és már kínálhatod is.

 

Jó étvágyat!

 

Hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak!


Iratkozz fel hírlevelünkre!

Elfogadom: Használati feltételek

Kapcsolat

E-mail: info@tobbmintvegan.hu
Image