Desszert/Snack

Desszert/Snack

Kókusz golyó ( gluténmentes, vegán )

Kókusz golyó ( gluténmentes, vegán )

Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de nekem a kókuszos bármikor, bármilyen formában jöhet. Ezt a receptet azért szeretem, mert nagy mennyiség készíthető belőle rövid időn belül és napokig ugyanolyan friss marad a süteményünk, mint amilyen az első napon.

Hozzávalók:

 Zabkeksz:

- 220 gr gluténmentes zabpehelyliszt vagy darált zabpehely

- 1 csomag gluténmentes sütőpor

- 80 gr növényi margarin 

- 1 teáskanál porrá őrölt négyszeres erősségű édesítő 

- 1 dl kókusztej ( vagy rizstej )

Elkészítés:

Először keverjük össze a száraz összetevőket, daraboljuk hozzá a szoba hőmérsékletű növényi margarint, majd apránként adagoljuk hozzá a növényi tejet, nehogy a végén túl folyós legyen a masszánk. Gyúrjuk össze, a tésztából csipkedve formáljunk golyókat, majd a két tenyerünk között kissé lapítsuk ki . Nem kell, hogy egyformák legyenek, hiszen úgyis összetörjük őket, de ha túl nagyra formázzuk, nehezebben sülnek meg. Sütőpapírral bélelt tepsiben 160 fokra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük.

 

Összeállítás:

Miután megsültek a korongjaink, 5 percig hagyjuk hűlni. Ezután morzsoljuk egy tálba, olyan apróra, mintha darált keksz lenne. Ezután adjuk hozzá a kakaóport, a porrá őrölt édesítőt, a rum aromát és elsőre egy kevés növényi tejet. Gyúrjuk össze és most jön a legjobb rész vagyis kóstoljuk meg. Azért nem írok mennyiségeket, mert van, aki édesebben szereti, van aki rumosabban. Én is kóstolgatom és folyamatosan alakítgatom az ízeket. A lényeg, hogy puha állagot érjünk el ( a tej adagolásával ), mert a hűtőben is keményedni fog egy keveset. Miután golyókat formáltunk belőle, forgassuk kókusz reszelékbe és egy dobozban mehet is pihenni a hűvösre. Pár óra múlva fogyasztható és még napok múltán is ugyanolyan finom.

Jó étvágyat!

Hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak!


Iratkozz fel hírlevelünkre!

Elfogadom: Használati feltételek

Kapcsolat

E-mail: info@tobbmintvegan.hu
Image