Desszert/Snack

Desszert/Snack

Kókuszos és diós - narancsos szaloncukor ( gluténmentes, vegán )

Kókuszos és diós - narancsos szaloncukor ( gluténmentes, vegán )

Szerintem legjobb mindent, amit csak lehet otthon elkészíteni magunknak és a családunknak. Így biztosak lehetünk benne, hogy csakis olyan összetevőket tartalmaznak, amelyeket mi elfogadottnak tekintünk és szívesen használunk. Most már rengeteg vegán szaloncukor is elérhető, viszont szerintem rettenetesen túl vannak árazva és a legtöbb tele van cukorral. Gyerkőcökkel is el lehet bíbelődni vele karácsonyi dalokat hallgatva, sőt ha szeretnétek, be is csomagolhatjátok és mehet is a fára vagy ajándékba is adhatjuk.

Nekem ezekből a mennyiségekből összesen 55 db szaloncukrom lett, kisebbek - nagyobbak. A kókuszos 18 db, a diós - narancsos 37 db.

Hozzávalók:

Kókuszos szaloncukor:

- 1,5 bögre kókuszreszelék

- 1 bögre kókuszolaj

- agavé szirup

- cukormentes étcsokoládé min. 70 %-os

Elkészítés:

A kókuszreszeléket keverjük össze a szoba hőmérsékletű ( nem olvasztott ) kókuszolajjal és ízlés szerint édesítsük az agavé sziruppal. Formázzuk meg és hideg helyen hagyjuk állni egy éjszakát. Mielőtt dolgoznánk vele, hagyjuk, hogy szoba hőmérsékletű állagú legyen újra. Az étcsokoládét vízgőz felett olvasszuk fel. Mivel a kókuszos viszonylag tömörebb állagú, így én két fogpiszkáló segítségével forgattam meg a csokiban és tettem a tálcára. Szórtam rá egy kevés kókuszreszeléket, de csak azért, hogy tudjam, melyik az. Tegyük újra és tároljuk is hűvös helyen, hogy a csoki megdermedjen.

Diós - narancsos szaloncukor:

- 350 gr mazsola

- 100 gr kókuszreszelék

- 200 gr darált dió

- 1 kávéskanál fahéj

- 1 narancs héja

- 1 narancs leve

- cukormentes étcsokoládé min. 70 %-os

Elkészítés:

A mazsolát tegyük egy tálba és öntsük le forró vízzel. Hagyjuk állni 5 percet, csepegtessük le, majd aprítóban vagy botmixer segítségével őröljük. Keverjük össze a kókuszreszeléket, a diót, a fahéjat, reszeljük bele a narancs héját és facsarjuk bele a levét, majd adjuk hozzá a mazsolát. Keverjük össze, formázzuk és hagyjuk állni egy éjszakát hűvös helyen. Az étcsokoládét vízgőz felett olvasszuk fel. Itt már nem volt elég a fogpiszkáló, mivel ezek lágyabb állagúak. Legközelebb lehet teszek bele 500 gr mazsolát, de most csak ennyi volt itthon. Szóval egy fogpiszkáló és egy hús villa segítségével sikerült beleforgatni a csokiba a szaloncukrokat. Szerintem csoki nélkül is finom, hagytam is néhányat " pucéran " .

Jó étvágyat!

Hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak!


Iratkozz fel hírlevelünkre!

Elfogadom: Használati feltételek

Kapcsolat

E-mail: info@tobbmintvegan.hu
Image