Desszert/Snack

Desszert/Snack

Kölestúrókrém gyümölcs velővel ( gluténmentes, vegán )

Kölestúrókrém gyümölcs velővel ( gluténmentes, vegán )

Gyerekkoromban imádtam a túrókrémet és a folyós gyümölcs velőt alatta. Ezt az élményt szerettem volna visszahozni ezzel a desszerttel és azt hiszem sikerült is. Bármilyen gyümölccsel elkészíthető, én most nektarint használtam, de imádtam az epreset és a málnásat is, így biztosan hamarosan ilyenek is fognak készülni a konyhámban.

Hozzávalók:

Kölestúrókrém:

- 1 csésze ( 4 dl ) köles

- 2 csésze kókusztej

- 1 doboz kókusztejszín

- 1 citrom reszelt héja

- édesítő

- kókuszolaj

Elkészítés:

A kölest kevés kókuszolajon tegyük fel melegedni, mikor felszívta az olajat már önthetjük is hozzá a növényi tejet és ízesítsük édesítővel. Nagyon alacsony fokozaton főzzük fedő alatt addig, amíg beissza a tejet és még ragadós. Gáz tűzhelynél alátétet is tehetünk az edény alá.

Miután megfőtt, öntsük egy tálba, adjunk hozzá egy doboz kókusztejszínt, egy citrom reszelt héját és édesítsük még, ha szükséges. Botmixerrel pürésítsük és meg is kaptuk a köles túrónkat.

Gyümölcs velő:

A nektarint meghámoztam, aprítóban pürésítettem és édesítővel ízesítettem.

Egy gyümölcsös tál aljára merjünk a velőből, majd simítsuk rá a köles túró réteget. Tetejét is díszíthetjük, ezután tegyük hűtőbe, hogy összeérhessenek az ízek.

Jó étvágyat!

Hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak!


Iratkozz fel hírlevelünkre!

Elfogadom: Használati feltételek

Kapcsolat

E-mail: info@tobbmintvegan.hu
Image