Ebben a linzerben az a jó, hogy egy hét elteltével is olyan omlós, mint az első napon. Én karácsonyra készítettem, háromszoros mennyiségben. Most az alap mennyiségeket írom le, így ha te is többet szeretnél készíteni, akkor csak duplázd vagy triplázd az adagot.
Hozzávalók:
- 30 dkg gluténmentes liszt
- 15 dkg porrá őrölt édesítő
- 25 dkg növényi margarin
- növényi tej ( rizs / kókusz )
- 1 citrom héja
- 1 csomag gluténmentes sütőpor
- cukormentes lekvár

Elkészítés:
A fenti lisztet használtam, így gluténmentes lett a tészta. Egy nagyobb tálban keverjük össze a lisztet egy csomag gluténmentes sütőporral, a porrá őrölt édesítővel és a reszelt citromhéjjal. Ezután gyúrjuk hozzá a szoba hőmérsékletű növényi margarint. Adagoljunk hozzá egy kevés növényi tejet, hogy összeálljon a tészta. Tegyük ki nyújtódeszkára, gyúrjuk át még egyszer és egy órát pihentessük a tésztát hűvös helyen.
Lisztezett deszkán nyújtsuk vékonyra. A formákat többször mártsuk lisztbe, így nem fog ráragadni a tészta. Én ehhez már rizslisztet használtam. A tepsit béleljük ki sütőpapírral és tegyük bele a kiszaggatott tésztákat.

Arra figyeljünk, hogy ugyanannyi alsó mintát süssünk, mint felsőt. 15-20 perc alatt 180 fokra előmelegített sütőben süssük meg.

Mikor megsültek, összeragasztjuk cukormentes lekvárral. Én házi baracklekvárt használtam, ami csak egy kevés édesítővel lett elkészítve.


Jó étvágyat!
- Bejelentkezés
- Regisztráció

