Desszert/Snack

Desszert/Snack

Meggymártás darával ( gluténmentes, vegán )

Meggymártás darával ( gluténmentes, vegán )

Régen nagyon nem szerettem a meggymártást, mert nekem sehogyan sem jött össze az édes íze a mellé kínált hússal. Most valamiért mégis eszembe jutott és már úgy készíthettem, ahogy nekem ízlik.

Hozzávalók:

- magozott meggy

- 1 doboz kókusztejszín

- édesítő 4:1

- őrölt fahéj

- őrölt szegfűszeg

- gluténmentes kenyérmorzsa

Elkészítés:

A meggyet öntsük fel kevés vízzel és tegyük fel főni. Nem kell neki sok idő, még akkor sem, ha fagyasztottat használunk. Fűszerezzük és mikor már megpuhultak, adjuk hozzá a kókusztejszínt. Amennyiben mégis túl híg lenne, vagy főzzünk még el a levéből vagy szórjunk bele rizslisztet és így sűrítsük. 

Egy serpenyőt melegítsünk fel, öntsünk bele gluténmentes kenyérmorzsát és folytonos kevergetés mellett barnítsuk meg.

Kínáljuk a mártás mellé.

Jó étvágyat!

 

Hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak!


Iratkozz fel hírlevelünkre!

Elfogadom: Használati feltételek

Kapcsolat

E-mail: info@tobbmintvegan.hu
Image