Régen nagyon nem szerettem a meggymártást, mert nekem sehogyan sem jött össze az édes íze a mellé kínált hússal. Most valamiért mégis eszembe jutott és már úgy készíthettem, ahogy nekem ízlik.
Hozzávalók:
- magozott meggy
- 1 doboz kókusztejszín
- édesítő 4:1
- őrölt fahéj
- őrölt szegfűszeg
- gluténmentes kenyérmorzsa
Elkészítés:
A meggyet öntsük fel kevés vízzel és tegyük fel főni. Nem kell neki sok idő, még akkor sem, ha fagyasztottat használunk. Fűszerezzük és mikor már megpuhultak, adjuk hozzá a kókusztejszínt. Amennyiben mégis túl híg lenne, vagy főzzünk még el a levéből vagy szórjunk bele rizslisztet és így sűrítsük.
Egy serpenyőt melegítsünk fel, öntsünk bele gluténmentes kenyérmorzsát és folytonos kevergetés mellett barnítsuk meg.
Kínáljuk a mártás mellé.

Jó étvágyat!
- Bejelentkezés
- Regisztráció

