Desszert/Snack

Desszert/Snack

Müzli szelet ( gluténmentes, vegán )

Müzli szelet ( gluténmentes, vegán )

A zabpehely fogyasztása képes csökkenteni a szív-és érrendszeri betegségek és a rák kialakulásának kockázatát, csökkenti a vérrögképződés valószínűségét,  javítja a látást és erősíti a szemek izmait.

Hosszan tartó teltségérzetet okoz, mivel a benne található rostok nagy mennyiségű vizet képesek megkötni, így lassítják az emésztést. Fehérjékben gazdag, kevés szénhidrátot és sok rostot tartalmaz, így sportolók számára ideális.Teljesen természetes alapanyag (a natur változat). Nagy mennyiségű B1, B2, B3, B6 és K-vitamint is tartalmaz továbbá E-vitamint, cinket, vasat, szelént, magnéziumot , kalciumot, rezet és mangánt.

Nagyon szeretem ezt a müzli szeletet, mert rendkívül gyorsan elkészíthető, semmilyen adalékanyag és tartósítószer nem található benne, mégis egy hétig eláll hűtőben tartva (de általában előbb elfogy). Laktató és variálhatóságának csak a fantáziánk szab határt.

Itt most az alap receptet találod, bármilyen általad szeretett magot vagy gyümölcsöt tehetsz bele, mint például kesudió, datolya vagy tördelhetsz bele cukormentes étcsokoládét.

 

Hozzávalók:

-30 dkg  gluténmentes apró szemű zabpehely

- sótlan mogyoró

- apró kockára vágott idény gyümölcs pl. szilva,alma,barack / házilag aszalt gyümölcs (a boltiak általában nagyon cukrosak)

- mazsola

- agavé szirup

- növényi tej

- növényi margarin a tepsi kikenéséhez 

Elkészítés:

A gluténmentes zabpelyhet öntsd egy tálba, majd tedd hozzá az apróra szeletelt gyümölcsöket, mazsolát, mogyorót. Az agavé szirupból elsőre ne tegyél sokat, később is utána tudsz ízesíteni, ha netán nem elég édes. Ha banánt vágsz bele, azt is használhatod édesítésre a szirup helyett. Ezt keverd össze egy fakanállal és adagold hozzá a növényi tejet. Egy ragacsos masszát kell, hogy kapj.

Egy tepsit vajazz ki, majd nyomkodd bele a masszát. Az sem baj, ha csak ¾-ig telik meg, oszlasd el egyenletesen.

190 fokra előmelegített sütőben süsd 15-20 percet alsó-felső sütésen. Tűpróbával ellenőrizd, hogy eléggé kiszáradt-e a belseje, hisz nem egyformán sütnek a sütők sem.

Nálam előfordul, hogy nem szárítom ki teljesen, úgy is nagyon finom.

Szeleteld fel és hűtőben tárold.

Jó étvágyat!

Hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak!


Iratkozz fel hírlevelünkre!

Elfogadom: Használati feltételek

Kapcsolat

E-mail: info@tobbmintvegan.hu
Image