Ha nincs időd vagy kedved sütni, mégis kellene valami laktató finomság, akkor ez a te recepted. A datolya édessége és az őszibarack savanyú íze teljesen jól kiegészíti egymást.
Kosárka:
- 300 gr datolya
- 70 gr mandula
- 30 gr kókuszreszelék
- 2 teáskanál kókusz zsír
Elkészítés:
A datolyát forrázzuk le és hagyjuk 10 percet állni. Ezután csepegtessük le róla a vizet és keverjük el a többi összetevővel. A formákat kenjük ki kókuszolajjal, hogy könnyen kijöjjenek majd a kosárkák belőlük. Formáljunk golyókat a masszából és nyomkodjuk a formába őket. Tegyük fél órára a hűtőbe.

Addig készítsük el a tölteléket.
Töltelék:
- 335 gr szeletelt őszibarack
- 2 teáskanál por édesítő
- 2 evőkanál növényi joghurt
Elkészítés:
Én fagyasztott, szeletelt őszibarackot használtam. Tegyük turmixba vagy aprítóba a többi összetevővel együtt.
A kosárkákat vegyük ki a formából és töltsük meg a joghurtos töltelékkel. A tetejére szórhatunk szeletelt mandulát vagy gyümölcsöt. Hűtőben tároljuk.

Jó étvágyat!
- Bejelentkezés
- Regisztráció

