Desszert/Snack

Desszert/Snack

Nyers kosárka barackjoghurtos töltelékkel ( gluténmentes, vegán )

Nyers kosárka barackjoghurtos töltelékkel ( gluténmentes, vegán )

Ha nincs időd vagy kedved sütni, mégis kellene valami laktató finomság, akkor ez a te recepted. A datolya édessége és az őszibarack savanyú íze teljesen jól kiegészíti egymást.

Kosárka:

- 300 gr datolya

- 70 gr mandula

- 30 gr kókuszreszelék

- 2 teáskanál kókusz zsír

Elkészítés:

A datolyát forrázzuk le és hagyjuk 10 percet állni. Ezután csepegtessük le róla a vizet és keverjük el a többi összetevővel. A formákat kenjük ki kókuszolajjal, hogy könnyen kijöjjenek majd a kosárkák belőlük. Formáljunk golyókat a masszából és nyomkodjuk a formába őket. Tegyük fél órára a hűtőbe.

Addig készítsük el a tölteléket.

Töltelék:

- 335 gr szeletelt őszibarack

- 2 teáskanál por édesítő

- 2 evőkanál növényi joghurt

Elkészítés:

Én fagyasztott, szeletelt őszibarackot használtam. Tegyük turmixba vagy aprítóba a többi összetevővel együtt. 

A kosárkákat vegyük ki a formából és töltsük meg a joghurtos töltelékkel. A tetejére szórhatunk szeletelt mandulát vagy gyümölcsöt. Hűtőben tároljuk.

Jó étvágyat!

Hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak!


Iratkozz fel hírlevelünkre!

Elfogadom: Használati feltételek

Kapcsolat

E-mail: info@tobbmintvegan.hu
Image