Desszert/Snack

Desszert/Snack

Omlós-ropogós pogácsa ( gluténmentes, vegán )

Omlós-ropogós pogácsa ( gluténmentes, vegán )

Nagyon szeretem a pogácsát, mindig más lisztből készítem, mikor milyen állagúra vágyom. Ez most zabpehelylisztből készült, ami nem gluténmentes, de könnyen azzá teheted, hiszen kapható gluténmentes zabliszt is a boltokban.

Hozzávalók:

- 500 gr (gluténmentes) zabpehelyliszt

- 250 gr növényi margarin 

- 1 élesztő

- növényi tej

- édesítő

- só

Elkészítés:

Körülbelül 2 dl növényi tejet melegíts fel az édesítővel, majd morzsold bele az élesztőt.  A lisztet keverd össze egy csipetnyi sóval, majd morzsold hozzá a szoba hőmérsékletű növényi margarint. Ezután öntsd bele a felfuttatott élesztőt és dagaszd jól át. Meleg helyen keleszd 20 percig. Szaggasd ki, 180 fokra előmelegített sütőben süsd fél órát.

Több napig is omlós marad, forró teával vagy hideg növényi tejjel, de akár magában is isteni finom :)

Jó étvágyat!

 

 

Hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak!


Iratkozz fel hírlevelünkre!

Elfogadom: Használati feltételek

Kapcsolat

E-mail: info@tobbmintvegan.hu
Image