Desszert/Snack

Desszert/Snack

Raffaello - a kókuszos mennyország ( gluténmentes, vegán )

Raffaello - a kókuszos mennyország ( gluténmentes, vegán )

Kókusz imádóknak ez a Raffaello maga a kókuszos mennyország. Ha nem hiszitek, próbáljátok ki.

Hozzávalók:

- 20 dkg kókuszreszelék 

- 20 dkg kókusztejpor

- 2 doboz kókusztejszín vagy 2 dl Aroy-D kókusztej

- 35 dkg növényi margarin 

- 1 dl víz

- 3 teáskanál édesítő 4:1

- egész mandula

- kókuszreszelék a díszítéshez

Elkészítés:

Egy deciliter vízbe tegyél 3 teáskanál édesítőt (4:1 erősségűt használok). Melegítsd fel (nem kell felforralni) és várd meg, míg kihűl. A kókuszreszeléket és a tejport keverd össze. Ezután keverd hozzá az édesítős vizet, majd az olvasztott növényi margarint. Öntsd bele a kókusztejszínt. Ezt helyettesítheted kókusztejjel, de a  zsírosabb fajtát válaszd. Keverd jól össze és tedd hűtőbe 1 órára.

Tegyél egy szem egész mandulát a golyók közepébe, majd miután megformáltad, forgasd kókuszreszelékbe. A mandula héja könnyen lejön, ha forró vizet öntesz rá és pár percig állni hagyod benne.

Ebből a mennyiségből kb. 40 db közepes golyó készült. Hűtőben tárolva sokáig eltartható,de annál finomabb, hogy ez így legyen.

Jó étvágyat!

 

Hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak!


Iratkozz fel hírlevelünkre!

Elfogadom: Használati feltételek

Kapcsolat

E-mail: info@tobbmintvegan.hu
Image