Kókusz imádóknak ez a Raffaello maga a kókuszos mennyország. Ha nem hiszitek, próbáljátok ki.
Hozzávalók:
- 20 dkg kókuszreszelék
- 20 dkg kókusztejpor
- 2 doboz kókusztejszín vagy 2 dl Aroy-D kókusztej
- 35 dkg növényi margarin
- 1 dl víz
- 3 teáskanál édesítő 4:1
- egész mandula
- kókuszreszelék a díszítéshez
Elkészítés:
Egy deciliter vízbe tegyél 3 teáskanál édesítőt (4:1 erősségűt használok). Melegítsd fel (nem kell felforralni) és várd meg, míg kihűl. A kókuszreszeléket és a tejport keverd össze. Ezután keverd hozzá az édesítős vizet, majd az olvasztott növényi margarint. Öntsd bele a kókusztejszínt. Ezt helyettesítheted kókusztejjel, de a zsírosabb fajtát válaszd. Keverd jól össze és tedd hűtőbe 1 órára.
Tegyél egy szem egész mandulát a golyók közepébe, majd miután megformáltad, forgasd kókuszreszelékbe. A mandula héja könnyen lejön, ha forró vizet öntesz rá és pár percig állni hagyod benne.
Ebből a mennyiségből kb. 40 db közepes golyó készült. Hűtőben tárolva sokáig eltartható,de annál finomabb, hogy ez így legyen.

Jó étvágyat!
- Bejelentkezés
- Regisztráció

