Desszert/Snack

Desszert/Snack

Rizsfelfújt epervelővel ( gluténmentes, vegán )

Rizsfelfújt epervelővel ( gluténmentes, vegán )

Imádom a rizsfelfújtat és örülök neki, hogy a hagyományos receptben szereplő rengeteg tojás nélkül is ízletesen el lehet készíteni. Sőt! Ha nem hiszitek, próbáljátok ki.

Hozzávalók:

- 2 csésze jázmin rizs ( 3 dl-s bögre )

- 4 csésze növényi tej (nálam rizstej )

 - 1 csomag Haas gluténmentes vaníliás pudingpor

- édesítő 4:1

- 2 db citrom héja

-1 csomag gluténmentes sütőpor

- növényi margarin és gluténmentes kenyérmorzsa a tepsi kikenéséhez

Elkészítés:

A rizst dupla mennyiségű növényi tejben alacsony lángon, fedő alatt puhára főzzük. Mikor megpuhult, de még nem szívta teljesen fel a tejet, habverővel belekeverjük a vaníliás pudingport és az édesítőt. Levesszük a tűzről és belereszeljük a citromok héját, hozzáadjuk a sütőport és alaposan elkeverjük. Egy tepsit kivajazunk és megszórjuk gluténmentes kenyérmorzsával, majd erre öntjük a masszát és elegyengetjük.

180 fokon 50 percig sütjük addig, amíg kezd pirulni a széle és " keményedni " a teteje.

Szeletelés előtt hagyjuk hűlni.

Készítsünk mellé gyümölcs szószt, bármilyen gyümölcsből. Én fagyasztott epret feltettem főni és megszórtam édesítővel. Néha megkevergettem, mikor elfő a leve, el is készül. Friss gyümölcsnél ugyanígy járjunk el, de ott többször kevergessük, mert nem lesz annyi leve egyszerre. Tálalhatjuk cukormentes lekvárral is.

Jó étvágyat!

Hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak!


Iratkozz fel hírlevelünkre!

Elfogadom: Használati feltételek

Kapcsolat

E-mail: info@tobbmintvegan.hu
Image