Imádom a rizsfelfújtat és örülök neki, hogy a hagyományos receptben szereplő rengeteg tojás nélkül is ízletesen el lehet készíteni. Sőt! Ha nem hiszitek, próbáljátok ki.
Hozzávalók:
- 2 csésze jázmin rizs ( 3 dl-s bögre )
- 4 csésze növényi tej (nálam rizstej )
- 1 csomag Haas gluténmentes vaníliás pudingpor
- édesítő 4:1
- 2 db citrom héja
-1 csomag gluténmentes sütőpor
- növényi margarin és gluténmentes kenyérmorzsa a tepsi kikenéséhez
Elkészítés:
A rizst dupla mennyiségű növényi tejben alacsony lángon, fedő alatt puhára főzzük. Mikor megpuhult, de még nem szívta teljesen fel a tejet, habverővel belekeverjük a vaníliás pudingport és az édesítőt. Levesszük a tűzről és belereszeljük a citromok héját, hozzáadjuk a sütőport és alaposan elkeverjük. Egy tepsit kivajazunk és megszórjuk gluténmentes kenyérmorzsával, majd erre öntjük a masszát és elegyengetjük.
180 fokon 50 percig sütjük addig, amíg kezd pirulni a széle és " keményedni " a teteje.
Szeletelés előtt hagyjuk hűlni.
Készítsünk mellé gyümölcs szószt, bármilyen gyümölcsből. Én fagyasztott epret feltettem főni és megszórtam édesítővel. Néha megkevergettem, mikor elfő a leve, el is készül. Friss gyümölcsnél ugyanígy járjunk el, de ott többször kevergessük, mert nem lesz annyi leve egyszerre. Tálalhatjuk cukormentes lekvárral is.

Jó étvágyat!
- Bejelentkezés
- Regisztráció

