Desszert/Snack

Desszert/Snack

Sajtkrémes mártogatós ( gluténmentes, vegán )

Sajtkrémes mártogatós ( gluténmentes, vegán )

Szerintem ez az étel simán fogyasztható a vízparton, de akár egy családi / baráti összejövetelen is megállja a helyét. Egy jó film mellé is tökéletes nassolni való, a mozis változatot könnyen egészségesebbé és változatosabbá lehet tenni. Nachos vagy tortilla? Esetleg mindkettő? Itt bármit kínálhatsz a sajt szósz mellé. Én egy nagyon színes tányért készítettem, öröm volt csak ránézni is, hát még megenni. 

Használd ki, hogy nyár van és rengeteg friss zöldséget lehet fogyasztani. Kezd el most a vitamin raktárak feltöltését.

Hozzávalók:

- sajtkrém

- tortilla vagy nachos

- egy tömb tofu

- cékla

- sárgarépa

- burgonya

- 1 konzerv csicseriborsó

- paprika

- paradicsom

- uborka

Elkészítés:

Mivel a sajtkrémhez főznünk kell burgonyát és sárgarépát, így ebből tegyünk majd félre a tányérra is. A céklát is főzzük meg. A tofut szeleteljük és tapadásmentes serpenyőben kevés kókusz / olívaolajon vagy anélkül pirítsuk meg. A csicseriborsó konzervről öntsük le a levet ( ha szárazat használsz, készítés előtt egy nappal áztasd be ).

Öntsd egy tálba a borsókat és keverd össze olívaolajjal, őrölt pirospaprikával, sóval, vegetával, őrölt borssal és sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon 25 perc alatt süsd ropogósra. Sütés közben többször kevergesd át. 

Minden alapanyag elkészült, már csak a paprikát, a paradicsomot és az uborkát kell felszelni. 

Tipp: Az alap sajtkrém receptet fűszeresebbé teheted chilivel vagy őrölt borssal.

Jó étvágyat!

Hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak!


Iratkozz fel hírlevelünkre!

Elfogadom: Használati feltételek

Kapcsolat

E-mail: info@tobbmintvegan.hu
Image