A tökéletes vendég váró, amivel biztos sikert fogsz aratni. Csak arra ügyelj, hogy legyen elég, mert bizony annyira finom, hogy hamar elfogy. Ebből a mennyiségből nekem kettő nagyobb gáz tepsivel lett. Más lisztet használva gluténmentesen is elkészíthető.
Hozzávalók:
- 25 dkg növényi margarin
- 40 dkg teljes kiőrlésű barna tönköly liszt
- 20 dkg reszelt növényi sajt
- 2 lenmagtojás ( 2 evőkanál lenmagpehely/lenmagliszt+ 6 evőkanál víz)
- 2 doboz növényi tejföl ( 300 gr )
- 1 teáskanál só
- szezámmag ( elhagyható )
Elkészítés:
A lisztet tálba tesszük és hozzáadjuk a darabokra vágott szoba hőmérsékletű növényi margarint. Beletesszük az apróra reszelt növényi sajtot, sót, lenmagtojást, növényi tejfölt. A kettő darab tojás helyettesítésére a lenmagtojáshoz két evőkanál vizet keverj össze 6 evőkanál vízzel és pár percig hagyd állni, hogy megkocsonyásodjon. Ezután gyúrd össze a hozzávalókat és letakarva egy órát pihentesd a tésztát.

2-3 mm vastagságú lappá nyújtjuk, derelye vágóval szeleteljük.

Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, majd olvasztott margarinnal megkenjük és megszórjuk szezámmaggal.

180 fokon 30-35 percig sütjük. Egy hétig is puha marad.

Jó étvágyat!
- Bejelentkezés
- Regisztráció

