Desszert/Snack

Desszert/Snack

Sajtos rúd ( vegán )

Sajtos rúd ( vegán )

A tökéletes vendég váró, amivel biztos sikert fogsz aratni. Csak arra ügyelj, hogy legyen elég, mert bizony annyira finom, hogy hamar elfogy. Ebből a mennyiségből nekem kettő nagyobb gáz tepsivel lett. Más lisztet használva gluténmentesen is elkészíthető.

Hozzávalók:

- 25 dkg növényi margarin 

- 40 dkg teljes kiőrlésű barna tönköly liszt

- 20 dkg reszelt növényi sajt

- 2 lenmagtojás ( 2 evőkanál lenmagpehely/lenmagliszt+ 6 evőkanál víz)

- 2 doboz növényi tejföl ( 300 gr )

- 1 teáskanál só

- szezámmag ( elhagyható )

Elkészítés:

A lisztet tálba tesszük és hozzáadjuk a darabokra vágott szoba hőmérsékletű növényi margarint. Beletesszük az apróra reszelt növényi sajtot, sót, lenmagtojást, növényi tejfölt. A kettő darab tojás helyettesítésére a lenmagtojáshoz két evőkanál vizet keverj össze 6 evőkanál vízzel és pár percig hagyd állni, hogy megkocsonyásodjon. Ezután gyúrd össze a hozzávalókat és letakarva egy órát pihentesd a tésztát.

2-3 mm vastagságú lappá nyújtjuk, derelye vágóval szeleteljük.

Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, majd olvasztott margarinnal megkenjük és megszórjuk szezámmaggal.

180 fokon 30-35 percig sütjük. Egy hétig is puha marad.

Jó étvágyat! 

 

Hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak!


Iratkozz fel hírlevelünkre!

Elfogadom: Használati feltételek

Kapcsolat

E-mail: info@tobbmintvegan.hu
Image