Ez a sütemény valami mennyei finom. Nem édes, kiérződik minden réteg íze, egyszóval vigyázni kell, mennyit eszünk belőle. Ez a mennyiség elég nagy adag, bár így is két nap alatt sikerült eltüntetni. A tepsi mérete: 37 x 24 cm. Amennyiben kevesebbet szeretnél készíteni, nyugodtan felezd vagy harmadold a mennyiségeket.
Hozzávalók:
Keksz alap:
- 440 gr gluténmentes zabliszt
- 2 csomag gluténmentes sütőpor
- 160 gr növényi margarin
- 2 teáskanál porrá őrölt négyszeres erősségű édesítő
- 2 dl rizstej
Elkészítés:
A lisztet, a sütőport és az édesítőt összekeverjük, majd a szoba hőmérsékletű margarint kisebb darabokban hozzáadjuk. Így könnyebben tudjuk összegyúrni, mintha egy nagy tömbbel dolgoznánk. Mehet hozzá a tej és addig gyúrjuk, amíg össze nem áll a tésztánk. Ezután kisebb golyókat formázunk, kissé kilapítjuk a tenyerünkkel és sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük. 200 fokon 30 percig sütjük. Mikor már barnul az alja, tökéletes is.
Hagyjuk 10 percet hűlni, majd belemorzsoljuk egy tálba. Alacsony lángon megolvasztunk 220 gr margarint , majd összegyúrjuk a kekszünkkel. Miután összeállt, egy tepsibe nyomkodjuk és letakarva betesszük a hűtőbe, amíg elkészítjük a gesztenyés réteget.
Gesztenyés réteg:
- 1 kg natúr gesztenye massza
- 4 teáskanál porrá őrölt négyszeres erősségű édesítő
- 5 ml rum aroma
Elkészítés:
A gesztenyét villával összetörjük, majd jól elkeverjük az édesítővel és a rum aromával. Kóstolgasd és amennyiben rumosabbra szeretnéd, tegyél még hozzá ízlés szerint. Vegyük elő a tésztát, oszlassuk el rajta a gesztenyés krémet és a csokis réteg elkészültéig tegyük vissza a hűtőbe.
Csokis réteg:
- 3 csomag gluténmentes csokoládé puding
- 9 dl rizstej
- 2 teáskanál négyszeres erősségű édesítő
Elkészítés:
Azért használunk kevesebb tejet az előírtnál, hogy sűrűbb krémet kapjunk. A pudingport öntsük egy tálba és kézi habverővel kevés tejjel keverjük csomómentesre. A többi tejet tegyük fel forrni az édesítővel. Miután forr, keverjük hozzá a pudingot és állandó kevergetés mellett főzzük sűrűre. Hagyjuk teljesen kihűlni. Amennyiben még sűrűbbre szeretnéd, miután kihűlt, gépi habverővel keverhetsz hozzá még margarint. Ezt a réteget simítsuk a gesztenye tetejére és hagyjuk pár órát a hűtőben, mielőtt felszeletelnénk.

Jó étvágyat hozzá!
- Bejelentkezés
- Regisztráció

