Desszert/Snack

Desszert/Snack

Szilvás gombóc ( gluténmentes, vegán )

Szilvás gombóc ( gluténmentes, vegán )

Azt tudjuk, hogy gombócból sosem elég. Én nagyon szeretem a szilvás gombócot ( is ), mert gyorsan elkészíthető és ha véletlenül túl sok készül, a fagyasztóba téve bármikor elővehető, mikor gyorsan kell ételt varázsolni az asztalra.

Hozzávalók:

 - 200 gr  gluténmentes zabliszt

- 1 teáskanál só

- 10 dkg növényi margarin 

- 3 kisebb burgonya

- gluténmentes kenyérmorzsa a forgatáshoz

- szilva / szilva lekvár

- őrölt fahéj

- édesítő

Elkészítés:

Ebből a mennyiségből nekem 11 darab közepes gombóc készült.

A burgonyákat héjastul főzzük meg. Egy tálba mérjük ki a lisztet, tegyük hozzá a sót és az olvasztott margarint, majd krumplinyomóval adjuk hozzá a burgonyát. Fontos, hogy meleg legyen. Gyúrjuk össze, lisztezett deszkán nyújtsuk ki, majd osszuk fel négyzetekre. Tegyünk rá egy fél szilvát ( előtte mossuk meg és töröljük szárazra, ha fagyasztott ne hagyjuk teljesen felolvadni ) , szórjuk meg édesítővel és fahéjjal.

Ezután gyúrjunk belőle gombócot és tegyük forrásban lévő vízbe. Miután beletettük, vegyük kisebbre a lángot, hogy ne lobogjon a víz. Akkor van kész, mikor a gombócok feljönnek a víz tetejére.

Amíg főnek a gombócok, egy tapadásmentes serpenyőben pirítsuk meg a gluténmentes kenyérmorzsát. Mikor megfőtt a gombóc, egy szűrő segítségével vegyük ki a vízből és tegyük a morzsába. Forgassuk meg benne és már készen is vagyunk. 

Tálaláskor szórjuk meg porrá őrölt édesítővel, amihez keverhetünk őrölt fahéjat is.

Jó étvágyat!

Hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak!


Iratkozz fel hírlevelünkre!

Elfogadom: Használati feltételek

Kapcsolat

E-mail: info@tobbmintvegan.hu
Image