Azt tudjuk, hogy gombócból sosem elég. Én nagyon szeretem a szilvás gombócot ( is ), mert gyorsan elkészíthető és ha véletlenül túl sok készül, a fagyasztóba téve bármikor elővehető, mikor gyorsan kell ételt varázsolni az asztalra.
Hozzávalók:
- 200 gr gluténmentes zabliszt
- 1 teáskanál só
- 10 dkg növényi margarin
- 3 kisebb burgonya
- gluténmentes kenyérmorzsa a forgatáshoz
- szilva / szilva lekvár
- őrölt fahéj
- édesítő
Elkészítés:
Ebből a mennyiségből nekem 11 darab közepes gombóc készült.
A burgonyákat héjastul főzzük meg. Egy tálba mérjük ki a lisztet, tegyük hozzá a sót és az olvasztott margarint, majd krumplinyomóval adjuk hozzá a burgonyát. Fontos, hogy meleg legyen. Gyúrjuk össze, lisztezett deszkán nyújtsuk ki, majd osszuk fel négyzetekre. Tegyünk rá egy fél szilvát ( előtte mossuk meg és töröljük szárazra, ha fagyasztott ne hagyjuk teljesen felolvadni ) , szórjuk meg édesítővel és fahéjjal.

Ezután gyúrjunk belőle gombócot és tegyük forrásban lévő vízbe. Miután beletettük, vegyük kisebbre a lángot, hogy ne lobogjon a víz. Akkor van kész, mikor a gombócok feljönnek a víz tetejére.

Amíg főnek a gombócok, egy tapadásmentes serpenyőben pirítsuk meg a gluténmentes kenyérmorzsát. Mikor megfőtt a gombóc, egy szűrő segítségével vegyük ki a vízből és tegyük a morzsába. Forgassuk meg benne és már készen is vagyunk.

Tálaláskor szórjuk meg porrá őrölt édesítővel, amihez keverhetünk őrölt fahéjat is.

Jó étvágyat!
- Bejelentkezés
- Regisztráció

