Desszert/Snack

Desszert/Snack

Vegán Bounty ( gluténmentes )

Vegán Bounty ( gluténmentes )

Mindig is nagyon szerettem a kókuszos sütiket, csokikat. A Bounty gyerekkorom egyik nagy kedvence volt, de egy időben hanyagoltam az édességeket ( természetesen fogyókúrás megfontolásból). Jó pár évvel ezelőtt úgy gondoltam, hogy megkóstolom újra, kíváncsi voltam, visszahozza-e ugyanazt az íz élményt, mint régen. Hát, cseppet sem. Nagy csalódás volt és ezzel együtt el is felejtettem újra. Pár hónapja azonban ismét eszembe jutott, de most már nyilván szóba sem jöhetett a bolti verzió. Így elkészítettem otthon és végre ugyanazt az ízt kaptam, amire emlékeztem. Csak egy gond van vele: túlságosan finom ahhoz, hogy ne nyitogassam sűrűn a hűtő ajtót. 

Találtam a DM-ben olyan vegán kókuszkrémet, amely már tartalmaz vanília kivonatot. Az állaga hasonlít a folyékony karamelláéra, de a vanília nagyon jól kiemeli a kókusz ízét. Amennyiben sima kókuszkrémet szeretnél használni, javaslom, hogy akkor is tedd bele egy rúd vanília kikapart belsejét.

 

Hozzávalók:

- 20 dkg kókuszreszelék

- 20 dkg vaníliás kókuszkrém

- agavé szirup vagy más folyékony édesítő

- cukormentes étcsokoládé (70 vagy 85 %-os)

- 10 dkg kókuszolaj

- 10 dkg növényi margarin ( elhagyható )

Elkészítés:

Minden alapanyagot keverj össze, a csokoládét és a növényi margarint kivéve. Az agavé szirupot aszerint adagold, hogy mennyire szeretnéd édesre a tölteléket. A vaníliás kókuszkrém szerintem magában is elég édes, így én nagyon keveset használtam csak. A kókuszolajat olvaszd meg, mielőtt hozzákevered. Amikor mindent beletettél, tedd hűtőbe a masszát. Egy óra bőven elegendő, de ha tovább hagyod, akkor sem lesz baja. Mikor kiveszed a hűtőből, nagyon keménynek fog tűnni, de a kéz melegétől hamar formázhatóvá válik. Készítheted téglalap alakúra, formálhatsz belőle golyókat, éppen milyen kedved van. Amikor megvagy a formázással tedd vissza addig a hűtőbe, míg a csokoládét felolvasztod vízgőz felett. Mikor a csoki megolvadt én keveretem hozzá egy kevés szoba hőmérsékletű növényi margarint is, ettől selymesebb lesz az állaga.

Vegyük ki ismét a már megformázott kókuszainkat a hűtőből és kanál segítségével vonjuk be csokival. Ezután szórjunk rá egy csipet kókuszreszeléket. 

Hűtőben tárolva több napig kényeztethetjük magunkat ezzel a finomsággal.

Jó étvágyat!

Hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak!


Iratkozz fel hírlevelünkre!

Elfogadom: Használati feltételek

Kapcsolat

E-mail: info@tobbmintvegan.hu
Image