Desszert/Snack

Desszert/Snack

Vegán fahéjas csiga

Vegán fahéjas csiga

Fahéjas, kakaós, kókuszos, pizzás....az ilyen csigák mind jöhetnek. 

Hozzávalók:

- 500 gr teljes kiőrlésű barna tönköly liszt

- 3 dl rizstej

- 1 teáskanál édesítő

- 1 élesztő

- növényi margarin

- 2 evőkanál hidegen sajtolt étolaj / olívaolaj / kókuszolaj

- őrölt fahéj

Elkészítés:

A rizstejet melegítsük langyosra az édesítővel, majd morzsoljuk bele az élesztőt. Hagyjuk pár percet, amíg felfut és öntsük a liszthez. Adjuk hozzá az olajat is, gyúrjuk egyneművé és meleg helyen kelesszük egy órát.

Vegyük háromfelé a tésztát.

Nyújtsuk vékony téglalapra az egyiket, kenjük meg olvasztott margarinnal, szórjuk meg őrölt fahéjjal és édesítővel. Szorosan tekerjük fel és vágjunk belőle 2 - 3 centis darabokat. Tegyük sütőpapírral kibélelt tepsire és 180 fokon süssük 40 percet.

Jó étvágyat!

Hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak!


Iratkozz fel hírlevelünkre!

Elfogadom: Használati feltételek

Kapcsolat

E-mail: info@tobbmintvegan.hu
Image