Fahéjas, kakaós, kókuszos, pizzás....az ilyen csigák mind jöhetnek.
Hozzávalók:
- 500 gr teljes kiőrlésű barna tönköly liszt
- 3 dl rizstej
- 1 teáskanál édesítő
- 1 élesztő
- növényi margarin
- 2 evőkanál hidegen sajtolt étolaj / olívaolaj / kókuszolaj
- őrölt fahéj
Elkészítés:
A rizstejet melegítsük langyosra az édesítővel, majd morzsoljuk bele az élesztőt. Hagyjuk pár percet, amíg felfut és öntsük a liszthez. Adjuk hozzá az olajat is, gyúrjuk egyneművé és meleg helyen kelesszük egy órát.
Vegyük háromfelé a tésztát.

Nyújtsuk vékony téglalapra az egyiket, kenjük meg olvasztott margarinnal, szórjuk meg őrölt fahéjjal és édesítővel. Szorosan tekerjük fel és vágjunk belőle 2 - 3 centis darabokat. Tegyük sütőpapírral kibélelt tepsire és 180 fokon süssük 40 percet.

Jó étvágyat!
- Bejelentkezés
- Regisztráció

