Desszert/Snack

Desszert/Snack

Vegán Ferrero rocher ( gluténmentes )

Vegán Ferrero rocher ( gluténmentes )

Soha nem voltam annyira oda érte, de mikor eszembe jutott, hogy kellene készíteni valami csokis finomságot, egyből ez ugrott be. Persze, mivel én kihagytam az ostya réteget belőle, nem lett teljesen olyan, mint az eredeti, de lehet így még finomabb is. Nyilván az étcsoki miatt sem fogjuk ugyanazt az íz élményt kapni és hát be kell látnunk, attól, hogy vegán, sajnos egyáltalán nem mondható diétásnak. 

Én azt javaslom, ha összejövetelre szánjàtok, legalább 4-5 nappal előtte készítsétek el, ha tehetitek. Másnap is finom, de ha hagyod az ízeket összeérni, teljesen más lesz az összhatás. Én két nappal karácsony előtt készítettem el és be kell valljam nagyon aggódtam a fogadtatása miatt. Volt egy kesernyés utóíze, amit a 85 %-os étcsokinak tulajdonítottam. Már meg is győztem magam, hogy legközelebb elég lesz a 70 %-os is, de aztán kb 4 nap elteltével elmúlt ez az utóíz és az étcsoki keserűsége beleolvadt a mogyorókrém édességébe. Ekkor lett az igazi és mivel rengeteget csináltam, mondhatom, hogy még 10 nap után is nagyon finom volt. Én háromszoros adagban készítettem, abból lett kb 60-70 db. Itt az alap receptet találod.

Hozzávalók:

- 150 gr cukormentes étcsoki ( 70% vagy 85% )

- 150 ml zsírosabb kókusztej ( pl. Aroy-d)

- 60 ml agavé szirup

- 2 teáskanál instant kávé ( én gluténmentes cikóriát használtam)

- 40 gr cukormentes mogyoróvaj

- 150 gr cukormentes mogyorókrém / nutella ( akár házilag készített is )

- török mogyoró

- cukormentes étcsoki a forgatáshoz

Elkészítés:

Mivel a török mogyorót meg kell szabadítani a héjától, ezért egy tepsiben terítsük szét és tegyük be a sütőbe 200 fokon kb 15 percre. Néha kevergessük át. Ezután egy konyharuhával már le tudjuk dörzsölni a héját. 

Miután megharcoltunk a mogyorókkal, elkezdhetjük összerakni a tésztánkat.

A növényi tejet felmelegítjük, de nem forraljuk. Mikor már elég forró, hozzátesszük a 2 teáskanál cikória kávét. Kóstold meg és ha erőteljesebben szeretnéd érezni az ízét, tegyél bele még. Én azért használtam cikóriát, mert gluténmentes golyókat szerettem volna készíteni. Mikor elkevertük, félretesszük a tejes kávénkat.

Vízgőz felett felolvasztjuk az étcsokoládét, hozzáadjuk a mogyoróvajat és a mogyorókrémet valamint az agavé szirupot. Itt azt hiszem mindenki nagy bánatára sajnos többször meg kell kóstolnunk a masszát, hogy biztosra menjünk az ízekkel kapcsolatban. Én annyira nem szeretem a mogyoróvajat, így kevesebbet használtam. A mogyorókrémet annál inkább, így abból egy egész üveg is landolt bele.

Amikor kezd egyneművé válni a masszánk, tegyük hozzá a tejes kávét is. 

Keverjük el, majd vegyük le a tűzről, hagyjuk kihűlni és tegyük hűtőbe minimum egy órára.  Amíg a masszánk dermed, a mogyoró egy részét törjük apróbb darabokra. Én zacskóba tettem - de betekerheted akár folpackba is - és egy bárd nem éles felével jól megütögettem. Nem kell, hogy apró darabokra törjük, mert morzsálódik.

Vegyük ki a masszát a hűtőből és vegyünk ki belőle egy darabot, attól függően, hogy mekkora golyókat szeretnénk készíteni. Tegyünk a közepébe egy egész mogyorót, majd hempergessük meg az összetört mogyoróban is. 

Miután ezzel végeztünk, vízgőz felett olvasszunk meg egy tábla étcsokit egy kevés növényi margarinnal. Most jön a mókásabb rész. Vegyél fel egy egyszer használatos gumikesztyűt, evőkanállal csepegtess egy kis olvasztott csokoládét az egyik tenyeredre és forgass bele egy már elkészült golyót. Ezt ismételd meg minden egyes darabbal. 

Ha elkészültél, tedd hűtőbe vagy hideg helyre a golyókat és várd meg, hogy az ízek összeérhessenek.

 Jó étvágyat!

Hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak!


Iratkozz fel hírlevelünkre!

Elfogadom: Használati feltételek

Kapcsolat

E-mail: info@tobbmintvegan.hu
Image