"Mától kemény diétába kezdek. Innentől kezdve kenyér nélkül eszem majd a nutellát. " Az igazat megvallva, nekem kenyérrel sosem ízlett, de jó pár kanállal lecsúszott magában is. Szerencsére a cukros, tejporos késztermék helyett is van alternatíva. Csak győzzünk eleget készíteni belőle.
Hozzávalók:
- török mogyoró
- cukrozatlan kakaópor
- olvasztott kókuszolaj
- agavé szirup ( vagy más folyékony édesítő, esetleg porrá őrölt édesítő )
- növényi tej
Elkészítés:
Ehhez a recepthez azért nem írok adagokat, mert folyamatos kóstolgatás után fogjuk elérni mind a kívánt állagot, mind a kívánt ízt. Azt hiszem nem lesz nehéz dolog feláldozni magunkat a cél érdekében.
Én most 80 gr-os török mogyorót használtam, de készítettem már úgy is, hogy a korábban megmaradt, megsütött és meghámozott mogyorót félretettem és ezt használtam fel.
Először is meg kell sütni a mogyorót, hogy könnyebben lejöjjön majd a héja. Ezt kétféleképpen tehetjük. Vagy sütőpapírral kibélelt tepsiben sütjük 180 fokon 20 percet vagy egy tapadás mentes serpenyőben tesszük ugyanezt. Mindkét esetben többször keverjük át.
Ezután tegyük bele egy konyharuhába, foguk össze a csücskeit és kezdjük el dörzsölni. Abba az edénybe, amiben el fogjuk készíteni, dobáljuk bele a héj nélkülieket. A legalkalmasabb egy magasabb falú és szűkebb szájú edény, mivel mixerezés közben repkedni fognak a mogyoró darabok és ha szűk az edény, akkor könnyebben eltakarjuk a kezünkkel a menekülő útvonalat. Aminek nem jött le a héja teljesen, arról szedjük le késsel. Idő igényes procedúra, de megéri. Nekem egy-két darabon maradt is kevés héj, nem kell annyira tisztára pucolni.
Botmixer segítségével aprítsd össze a mogyorókat. Ezután tedd hozzá az olvasztott kókuszolajat ( én 2 evőkanállal tettem ), majd a kakaóport ( 2 evőkanál ), az agavé szirupot. Közben többször mixerezd át. Én rizstejet használtam és apránként adagoltam hozzá, nehogy a végén túl folyós legyen az állaga. Amikor úgy érzed minden íz a helyén van, tedd be a hűtőbe és máris van egy majdnem büntetlenül ehető mogyorókrémed.

Jó étvágyat!
- Bejelentkezés
- Regisztráció

