Desszert/Snack

Desszert/Snack

Vegán " Túrógombóc " ( gluténmentes )

Vegán " Túrógombóc " ( gluténmentes )

Említettem már, hogy mennyire szerettem régen a túróból készült ételeket. Így, ez alól természetesen a túrógombóc sem volt kivétel. Ez a kölesből készült változat szinte megszólalásig hasonlít az eredeti ízére.

Hozzávalók:

- 1 csésze köles ( 3 dl )

- 1 doboz kókusztejszín

- növényi tej

- 2 teáskanál édesítő 4:1

- 1 citrom héja és leve

- 2 kávéskanál fahéj

- 2 evőkanál rizsdara

- 1 evőkanál kókuszolaj

- gluténmentes kenyérmorzsa/zsemlemorzsa

Elkészítés:

A kölest másfélszeres tejben főzzük, így egy csésze ( 3 decis ) kölest felöntünk 1,5 csésze növényi tejjel ( nálam rizstej ). Lassú tűzön, fedő alatt addig főzzük, míg a tej elfő, de a köles még ragacsos. Hagyjuk kihűlni, majd beleöntjük a kókusztejszínt. Botmixerrel pürésítjük. Hozzáadjuk az édesítőt, a fahéjat, egy citrom reszelt héját és levét, az olvasztott kókuszolajat és a rizsdarát. Amennyiben lazítani kell a masszán, önts hozzá még a növényi tejből. Pár percre ismét tegyük félre, amíg a morzsát megpirítjuk. Ehhez egy serpenyőt melegítsünk fel, majd öntsük bele a morzsát. Folyamatosan kevergetve barnítsuk meg. A masszából formázzunk golyókat, forgassuk bele a morzsába.

Édesítőt daráljunk porrá és keverjük össze fahéjjal, ezzel szórjuk meg a gombócokat.

Tálalhatjuk gyümölcs szósszal, cukormentes lekvárral, növényi joghurttal vagy növényi tejföllel is. Tehetünk a közepébe gyümölcsöt is, például epret.

Jó étvágyat!

Hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak!


Iratkozz fel hírlevelünkre!

Elfogadom: Használati feltételek

Kapcsolat

E-mail: info@tobbmintvegan.hu
Image