Csokis muffinnak indult és ez lett belőle. Szeretem a spontán összedobott ételeket, mert abból mindig valami finomság sül ki. Szó szerint. Azért is jó a muffin, mert gyorsan elkészül és laktató, a variációk végtelenek, szinte elrontani sem lehet.
Hozzávalók:
- 2 bögre gluténmentes liszt (1 bögre= 2,5 dl)
- fél bögre olvasztott kókuszolaj
- 1 csomag gluténmentes sütőpor
- 1 bögre növényi tej
- cukormentes lekvár ( barack )
- darált dió
- 1 tábla 85%-os cukormentes étcsokoládé ( jó a 70 %-os is )
- édesítő 4:1 ( stevia - eritrit keverék )
Elkészítés:
A lisztet összekeverem a sütőporral és az édesítővel. Ezután beleteszem egy kb 3 decis üveg lekvárnak a felét. Én házi barack lekvárt használtam, ami csak édesítőt tartalmaz. Adok hozzá 3-4 evőkanál darált diót, beletördelem az étcsokit, majd végül mehet bele az olaj és a növényi tej is. Tehát, először a száraz hozzávalókat keverjük el és aztán adjuk hozzá a nedves alapanyagokat. Ha sok a folyadék, adhatunk még hozzá lisztet, ha kevés, akkor pedig növényi tejet. A nagyobb muffin sütőm nem szilikonos, ezért kikentem kókuszolajjal.
Megtöltöm a masszával és 180 fokra előmelegített sütőben sütöm kb 20-25 percig. Minimum 20 perc kell neki, addig ne is nagyon nyitogassuk a sütő ajtót. Én tűpróbával ellenőrzöm, 25 perc alatt kész is. Hagyom a formában kicsit hűlni, majd ezután rácsra teszem. Az alja úgy tűnhet, hogy nem sült meg, de ha a teteje már szárazabb, akkor már jó. Nem szabad túl sütni, mert kiszárad. Finom, omlós lesz a belseje és a csoki darabkák meglepetés szerű érkezése ad egy plussz ízélményt, főleg, ha egy folyósabb darabot sikerül éppen megízlelnünk.


Jó étvágyat!
- Bejelentkezés
- Regisztráció

