Először is bolognai ragut fogunk készíteni, amivel megtöltjük az óriás cső ( canelloni ) tésztánkat. Ezután a spenót mártásunk harmadát belemerjük egy magasabb peremű tepsi aljába, teszünk rá egy sort a töltött tésztákból, újra mártás, egy újabb réteg töltött tészta, végül a tetejére újra mártás és reszelt sajt. Így fog összeállni ez a nagyon finom étel.
Hozzávalók:
Bolognai:
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 konzerv gomba
- 1 konzerv sűrített paradicsom
- só
- sómentes vegeta
- őrölt bors
- majoranna
- oregánó
- kakukkfű
- kókuszolaj
Elkészítés:
Kevés kókuszolajon pirítsuk meg a kockázott vöröshagymát, adjuk hozzá a szintén apróra vágott fokhagymát, a lecsepegtetett gombát és a sűrített paradicsomot. Fűszerezzük, ha szükséges egy nagyon kevés vizet öntsünk alá. A konzerv gomba hamar elkészül, a frissnél lesz inkább szükség a folyadék pótlására.
Én azt javaslom, hogy a tésztát főzzük elő. Ehhez forrásban lévő sós vízben ( amibe tehetünk egy fél evőkanál kókuszolajat is ) 5 percig főzzük, majd szűrjük és csepegtessük le. Én most nem főztem meg, de hiába volt a sok mártás rajta, mégis a tetején maradtak keményebb tészta darabok.
Spenót mártás:
- 900 gr fagyasztott spenót ( 2 tömb ) / jó sok friss apróra vágott
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 doboz rizstejszín
- só
- őrölt bors
- kókuszolaj
Elkészítés:
Kevés kókuszolajon futtassuk meg az apróra kockázott fokhagymákat, majd adjuk hozzá a fagyott spenótot. Vigyázzunk, hogy a fokhagyma ne égjen meg, önthetünk kevés vizet is alá, amíg a spenót felolvad. Fűszerezzük és mikor a spenót folyóssá válik, öntsük hozzá a rizstejszínt. Forraljuk össze és el is készült.
180 fokra előmelegített sütőben süssük egy órát.

Jó étvágyat!
- Bejelentkezés
- Regisztráció

