Ahány ház, annyiféle brassói. Van, aki pörköltesebben készíti és a húson kívül semmi mást nem tesz bele. Én ezt a borsós - kukoricás változatot az egyik barátnőmtől tanultam. Attól függően, milyen kedvem van, vagy hagyok alatta egy kis levet vagy teljesen elfőzöm alóla. A szójától sokan félnek, de a génmódosított általában az állatok takarmányába kerül. Mostanában kezdtem el használni a szójakockát és azon kívül, hogy olcsón beszerezhető, jól párosítható különféle ételekhez. Ezen kívül készíthetjük tofu, - vagy gabona kolbásszal is.
Hozzávalók:
- szójakocka
- cukorborsó
- kukorica
- só
- sómentes vegeta
- őrölt pirospaprika
- őrölt bors
- burgonya
- kókuszolaj
Elkészítés:
A szójakockát felhasználás előtt fél órára áztassuk sós, vegetás, őrölt borsos vízbe. Ezután csepegtessük le és kevés kókuszolajon kezdjük el pirítani. Adjuk hozzá a borsót és a kukoricát, szórjuk meg őrölt pirospaprikával, majd engedjük fel kevés vízzel. Mikor minden alapanyag megpuhult, főzzük el alóla a vizet és fűszerezzük még, ha szükséges. Amennyiben szaftosabbra szeretnénk, hagyjunk alatta egy kevés levet. Ha konzerveket használunk, főzés előtt csepegtessük le őket.
A burgonyát hámozzuk meg, szeljük hasábra és bő kókuszolajon süssük. Készíthetjük sütőben vagy forró levegős fritőzben is. Én még melegen szórók rá sót, vegetát és átforgatom benne, így még finomabb.

Alap változat csak borsóval és kukoricával, a burgonyát olajmentes fritőzben sütöttem és nem hasábra, hanem kockára vágtam.
Jó étvágyat!
- Bejelentkezés
- Regisztráció

