Főétel

Főétel

Chili con carne ( gluténmentes, vegán )

Chili con carne ( gluténmentes, vegán )

Már készítettem egy chilis bab receptet, de ez most a régi recept alapján főtt, a darált húst a szója granulátum helyettesíti és természetesen kihagytam az előre készült port is belőle. Egy igazán tartalmas étel, melyet le is fagyaszthatunk.

Hozzávalók:

- tarka bab

- lecsó

- 1 konzerv darabolt paradicsom

- szója granulátum

- 1 konzerv kukorica

- egész babérlevél

- 3 gerezd fokhagyma

- őrölt bors

- só

- sómentes vegeta

- cayenne bors

Elkészítés:

A tarka babot egy éjszakára áztassuk be. Tegyük fel főni annyi vízzel, amennyi ellepi. Nyomjuk bele a fokhagyma gerezdeket, tegyük bele a babérlevelet és ízesítsük őrölt borssal. A szója granulátumot sós, vegetás,, őrölt borsos vízben áztassuk fél órát.

Mikor már puhul a bab, öntsük hozzá a lecsót és egy konzerv darabolt paradicsomot. Én télre elrakott lecsót használtam, ha nincs, akkor frissen csinálj egy kisebb adagot. A plusz paradicsom a jobb íz miatt kell bele.

Kevergessük, majd adjuk hozzá a víztől kinyomkodott szója granulátumot és a lecsepegtetett kukoricát. Sózzuk, vegetázzuk, mehet bele a cayenne bors is.

Lassan főzzük és gyakran kevergessük, nehogy leégjen az alja. Annyi levet hagyjunk alatta, amennyire folyósan szeretnénk enni.

A köretként szolgáló burgonyát héjában, sós vízben főzzük, meghámozzuk és kockázzuk. Kínálhatunk mellé gluténmentes kenyeret is.

 

Jó étvágyat!

Hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak!


Iratkozz fel hírlevelünkre!

Elfogadom: Használati feltételek

Kapcsolat

E-mail: info@tobbmintvegan.hu
Image