Már készítettem egy chilis bab receptet, de ez most a régi recept alapján főtt, a darált húst a szója granulátum helyettesíti és természetesen kihagytam az előre készült port is belőle. Egy igazán tartalmas étel, melyet le is fagyaszthatunk.
Hozzávalók:
- tarka bab
- lecsó
- 1 konzerv darabolt paradicsom
- szója granulátum
- 1 konzerv kukorica
- egész babérlevél
- 3 gerezd fokhagyma
- őrölt bors
- só
- sómentes vegeta
- cayenne bors
Elkészítés:
A tarka babot egy éjszakára áztassuk be. Tegyük fel főni annyi vízzel, amennyi ellepi. Nyomjuk bele a fokhagyma gerezdeket, tegyük bele a babérlevelet és ízesítsük őrölt borssal. A szója granulátumot sós, vegetás,, őrölt borsos vízben áztassuk fél órát.
Mikor már puhul a bab, öntsük hozzá a lecsót és egy konzerv darabolt paradicsomot. Én télre elrakott lecsót használtam, ha nincs, akkor frissen csinálj egy kisebb adagot. A plusz paradicsom a jobb íz miatt kell bele.
Kevergessük, majd adjuk hozzá a víztől kinyomkodott szója granulátumot és a lecsepegtetett kukoricát. Sózzuk, vegetázzuk, mehet bele a cayenne bors is.
Lassan főzzük és gyakran kevergessük, nehogy leégjen az alja. Annyi levet hagyjunk alatta, amennyire folyósan szeretnénk enni.
A köretként szolgáló burgonyát héjában, sós vízben főzzük, meghámozzuk és kockázzuk. Kínálhatunk mellé gluténmentes kenyeret is.

Jó étvágyat!
- Bejelentkezés
- Regisztráció

