Egy gyors és laktató ebéd ötlet, a nuggets-et elkészíthetjük akár mártogatósok mellé is.
Hozzávalók:
- 2 konzerv csicseriborsó
- 2 lentojás ( 2 ek. lenmagpehely + 12 ek. víz)
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 2 kávéskanál fekete só / sima só
- 2 ek. sörélesztőpehely ( elhagyható )
- 1 tk. fokhagyma por
- őrölt pirospaprika
- őrölt bors
- gluténmentes zabliszt
- kókuszolaj
Elkészítés:
A lenmagpelyhet összekeverjük a vízzel és hagyjuk néhány percet állni, amíg megkocsonyásodik. A vöröshagymát apróra vágjuk és kevés kókuszolajon megpároljuk. Lecsepegtetjük a csicseriborsót és villával összenyomkodjuk. Hozzáadjuk a vöröshagymát, a fekete sót, a sörélesztőpelyhet, a fokhagyma port, az őrölt borsot, az őrölt pirospaprikát és jól összekeverjük. Majd annyi zablisztet keverünk hozzá, amennyivel formázható állagot kapunk. Én forró levegős sütőben 200 fokon 15 percig sütöttem és félidőben megfordítottam.
Sütőben 180 fokon süssük 15- 20 percig, félidőben itt is fordítsunk rajta.

Majonézes burgonya saláta:
- burgonya
- 2 doboz vegán tejföl
- tojás,- és cukormentes majonéz
- cukormentes mustár
- só
- sómentes vegeta
- őrölt bors
Elkészítés:
A burgonyát hámozzuk, kockázzuk és sós vízben főzzük meg. Arra ügyeljünk, hogy ne főzzük túl puhára. Készítsük el a tartár mártást. A tejfölt keverjük össze a majonézzel, mustárral és a fűszerekkel. Mikor a burgonya kihűlt, apránként adjuk hozzá a tartár mártást és óvatosan keverjük össze, hogy a burgonyák ne törjenek össze.

Jó étvágyat!
- Bejelentkezés
- Regisztráció

