Szerintem a vegán életmód egyáltalán nem unalmas és egyoldalú. Rengeteg zöldség és gyümölcs van, amelyet kedvünkre variálhatunk és párosíthatunk. Ezen felül a gluténmentes gabonák is széles választékban rendelkezésünkre állnak. Én most cukkiniből, sárgarépából és burgonyából készítettem lepényeket
Hozzávalók:
Lepény:
- 3 kisebb cukkini
- 2 közepes burgonya
- 2 közepes sárgarépa
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 lenmag tojás ( 1 evőkanál lenmag pehely + 3 evőkanál víz)
- gluténmentes kenyérmorzsa
- só
- sómentes vegeta
- őrölt bors
- kókuszolaj
Elkészítés:
A lenmag pelyhet keverjük össze a vízzel és hagyjuk állni 10 percet. A vöröshagymát kockázzuk fel és kókuszolajon dinszteljük. Ezután öntsük egy tálba és reszeljük hozzá a meghámozott zöldségeket. Fűszerezzük, öntsük hozzá a lentojást és annyi gluténmentes kenyérmorzsát keverjünk bele, amivel formázhatóvá válik a massza. Készítsünk belőle lapos korongokat, amelyeket szintén kenyérmorzsában forgassunk meg. Forró kókuszolajon süssük ki és papírtörlőn csepegtessük le.


Steak burgonya:
5 - 6 darab burgonyát főzzünk meg héjában és hagyjuk egy kicsit hűlni. Hámozzuk meg és szeleteljük hasábokra. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, tegyük rá a burgonyákat, locsoljuk meg olívaolajjal és szórjunk rá őrölt pirospaprikát, sómentes vegetát és őrölt borsot. 200 fokon 35 percig süssük, néha keverjük át.
Tejfölös zöldség saláta:
- paprika
- paradicsom
- lila hagyma
- uborka
- 1 doboz vegán tejföl ( 150 gr )
- cukormentes mustár
- tojás , - és cukormentes majonéz
- só
- sómentes vegeta
- őrölt bors
Elkészítés:
A zöldségeket aprítsuk fel. A növényi tejfölt keverjük ki a fűszerekkel, a mustárral és a majonézzel, majd keverjük hozzá a zöldségekhez. Ha tálalás előtt fél órára hűtőbe tesszük, jobban összeérnek az ízek.

Jó étvágyat!
- Bejelentkezés
- Regisztráció

