Ez a főzelék igazán rászolgált a nevére. Most készítettem először, talán az ovis / iskolás élmények hatására hanyagoltam ennyire. Ezután már biztosan nem fogom.
Hozzávalók:
- 4 db közepes sárgarépa
- zöldborsó ( nálam fagyasztott )
- só
- sómentes vegeta
- 1 doboz vegán tejföl ( 150 gr )
- 4 evőkanál rizsliszt
Elkészítés:
A sárgarépákat hámozzuk meg, vágjuk félbe, majd a feleket is még félbe. A borsóval - akár fagyasztott, akár friss - együtt tegyük fel főzni annyi vízzel, amennyi ellepi. Sózzuk, vegetázzuk. Mikor megpuhultak a zöldségek, habarjuk be. A habaráshoz a tejfölt keverjük simára, adjuk hozzá a rizslisztet és merjünk ki a főző léből is. Miután simára kevertük, öntsük a főzelékhez és forraljuk össze. Amennyiben szükséges, sózhatjuk és vegetázhatjuk még. Állásában is fog sűrűsödni még a főzelék.

Jó étvágyat!
- Bejelentkezés
- Regisztráció

