Főétel

Főétel

Finom főzelék ( gluténmentes, vegán )

Finom főzelék ( gluténmentes, vegán )

Ez a főzelék igazán rászolgált a nevére. Most készítettem először, talán az ovis / iskolás élmények hatására hanyagoltam ennyire. Ezután már biztosan nem fogom.

Hozzávalók:

- 4 db közepes sárgarépa

- zöldborsó ( nálam fagyasztott )

- só

- sómentes vegeta

- 1 doboz vegán tejföl ( 150 gr )

- 4 evőkanál rizsliszt

Elkészítés:

A sárgarépákat hámozzuk meg, vágjuk félbe, majd a feleket is még félbe. A borsóval - akár fagyasztott, akár friss - együtt tegyük fel főzni annyi vízzel, amennyi ellepi. Sózzuk, vegetázzuk. Mikor megpuhultak a zöldségek, habarjuk be. A habaráshoz a tejfölt keverjük simára, adjuk hozzá a rizslisztet és merjünk ki a főző léből is. Miután simára kevertük, öntsük a főzelékhez és forraljuk össze. Amennyiben szükséges, sózhatjuk és vegetázhatjuk még. Állásában is fog sűrűsödni még a főzelék. 

Jó étvágyat!

Hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak!


Iratkozz fel hírlevelünkre!

Elfogadom: Használati feltételek

Kapcsolat

E-mail: info@tobbmintvegan.hu
Image