Jó pár évvel ezelőtt egy étteremben ettem hasonló krémlevest és azóta is odavagyok érte. Megpróbáltam reprodukálni az ízek alapján és azt kell mondjam, hogy istenien sikerült. Koffeinmentes kapszulás kávét használtam, de cikóriával is elkészíthető. Akkor is készítsd el, ha nem szereted a kávét, egyszerűen csak hagyd ki belőle. Amennyiben szívesen kísérletezgetsz, tegyél a körtéhez almát, barackot vagy ananászt.
Hozzávalók:
- 8 db körte
- 3 kávéskanál őrölt fahéj
- 2 evőkanál édesítő 4:1
- 2 kávéskanál őrölt szegfűszeg
- 1 kávéskanál őrölt gyömbér
- 3 dl növényi tej ( rizs / kókusz )
- 2 teáskanál cikória kávé / 1 kapszula koffeinmentes espresso
- 1 doboz kókusztejszín ( 200 ml ) vagy 4 evőkanál cukormentes kókusz joghurt
Elkészítés:
A körtéket hámozzuk meg és a magháza nélkül szeleteljük. Nem fontos a méret és a forma, úgyis turmixolni fogjuk. Tegyük fel egy kevés vízben főni, adjuk hozzá az őrölt fahéjat, az édesítőt és az őrölt szegfűszeget. Amíg puhul, készítsük el a kávét. Amennyiben cikóriát használunk, forraljuk fel a tejet és keverjük el benne a kávéport, így öntsük a leveshez. A kapszulás kávét hosszú vízzel főzzük le ( kb 2,5 - 3 dl lesz ), majd a növényi tejjel és az őrölt gyömbérrel együtt adjuk a leveshez. Mikor megpuhult a körte, húzzuk le a tűzhelyről és botmixerrel pürésítsük. Majd újra tegyük fel főni, adjuk hozzá a kókusztejszínt / joghurtot, forraljunk egyet rajta és már el is készült. Boltban is vehetsz, de készíthetsz otthon is növényi joghurtot.
Kínálhatunk mellé a maradék körtéből vagy szórhatunk bele szeletelt mandulát is.

Jó étvágyat!
- Bejelentkezés
- Regisztráció

