Főétel

Főétel

Karfiol palacsinta csicseriborsó raguval ( gluténmentes, vegán )

Karfiol palacsinta csicseriborsó raguval ( gluténmentes, vegán )

A palacsinták ízét nagyon jól fel lehet dobni, ha különböző zöldségeket keverünk a tésztába. Ehhez meg sem kell külön főzni őket, hiszen a palacsinta készítése közben meg is sülnek.

Hozzávalók:

Csicseriborsó ragu:

- 2 konzerv csicseriborsó

- 1 kisebb fej vöröshagyma

- őrölt pirospaprika

- cayenne bors

- kakukkfű

- majoranna

- só

- vegeta

- paradicsomlé

- olívaolaj

Elkészítés:

A konzerv csicseriborsó levét csepegtessük le, ha szárazat használunk, felhasználás előtt áztassuk be pár órára. A vöröshagymát vágjuk apróra és kevés olívaolajon pirítsuk meg, majd adjuk hozzá az őrölt pirospaprikát, a csicseriborsót és fűszerezzük. Öntsük fel kevés paradicsomlével ( ha szükséges vizet is adhatunk hozzá ), majd mikor a csicseriborsó megpuhult, főzzük el alóla a felesleges levet.

Karfiol palacsinta:

- 1 közepes fej karfiol 

- 260 gr csicseriborsó liszt

- 250 ml növényi tej ( nálam rizs )

- só

- őrölt bors

- 125 ml víz

- olívaolaj / kókuszolaj

Elkészítés:

A karfiolt szedjük rózsáira és tegyük aprítóba. Nekem aprítva 550 gr lett. A csicseriborsó lisztet keverjük össze a fűszerekkel, a növényi tejjel és a vizet adagoljuk hozzá. Hagyjuk egy keveset állni, majd keverjük hozzá az aprított karfiolt.

Olívaolajon vagy kókuszolajon süssünk palacsintákat.

Jó étvágyat!

 

Hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak!


Iratkozz fel hírlevelünkre!

Elfogadom: Használati feltételek

Kapcsolat

E-mail: info@tobbmintvegan.hu
Image