A palacsinták ízét nagyon jól fel lehet dobni, ha különböző zöldségeket keverünk a tésztába. Ehhez meg sem kell külön főzni őket, hiszen a palacsinta készítése közben meg is sülnek.
Hozzávalók:
Csicseriborsó ragu:
- 2 konzerv csicseriborsó
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- őrölt pirospaprika
- cayenne bors
- kakukkfű
- majoranna
- só
- vegeta
- paradicsomlé
- olívaolaj
Elkészítés:
A konzerv csicseriborsó levét csepegtessük le, ha szárazat használunk, felhasználás előtt áztassuk be pár órára. A vöröshagymát vágjuk apróra és kevés olívaolajon pirítsuk meg, majd adjuk hozzá az őrölt pirospaprikát, a csicseriborsót és fűszerezzük. Öntsük fel kevés paradicsomlével ( ha szükséges vizet is adhatunk hozzá ), majd mikor a csicseriborsó megpuhult, főzzük el alóla a felesleges levet.
Karfiol palacsinta:
- 1 közepes fej karfiol
- 260 gr csicseriborsó liszt
- 250 ml növényi tej ( nálam rizs )
- só
- őrölt bors
- 125 ml víz
- olívaolaj / kókuszolaj
Elkészítés:
A karfiolt szedjük rózsáira és tegyük aprítóba. Nekem aprítva 550 gr lett. A csicseriborsó lisztet keverjük össze a fűszerekkel, a növényi tejjel és a vizet adagoljuk hozzá. Hagyjuk egy keveset állni, majd keverjük hozzá az aprított karfiolt.

Olívaolajon vagy kókuszolajon süssünk palacsintákat.


Jó étvágyat!
- Bejelentkezés
- Regisztráció

