Főétel

Főétel

Kurkumás csicseriborsó-édesburgonya ragu kuszkusszal ( vegán )

Kurkumás csicseriborsó-édesburgonya ragu kuszkusszal ( vegán )

Egyik este hét órakor körülnéztem, hogy miből is lehetne másnapra összedobni egy gyors ebédet. Ezekre az alapanyagokra esett a választásom, fél óra alatt el is készült. Szeretek úgy főzni, mikor nincs előre elképzelt koncepció és csak alkotás közben gondolom ki, hogy milyen ízek is lennének harmonikusak egy ételben. Citromlét nem terveztem beletenni, de mikor láttam, hogy van itthon, úgy voltam vele, hogy miért is ne?! Ha nem próbáljuk, sosem tudjuk meg, mi lett volna a végeredmény. Persze előfordulhat, hogy nagyon mellé nyúlunk és megeshet, hogy az étel a kukában köt ki. Semmi gond, legközelebb más variációt kell kipróbálni és nem kudarcként elkönyvelni a bakit. Erről szól a kísérletezés és a kreatívkodás. Szerencsére ez az étel megmenekült. Na, nem tőlem, hanem a szemetestől.

Hozzávalók:

- 1 kisebb fej vöröshagyma

 - 1 db kisebb édesburgonya

- 1 doboz konzerv csicseriborsó

- 1 doboz rizstejszín

- só

- sómentes vegeta

- őrölt bors

- kurkuma

- fél citrom leve

- kókuszolaj

Elkészítés:

A vöröshagymát kockázzuk össze és kevés kókuszolajon kezdjük el dinsztelni. Adjuk hozzá a szintén kockára vágott édesburgonyát és a lecsöpögtetett konzerv csicseriborsót. Amennyiben száraz csicseriborsót használunk, áztassuk be előtte egy nappal. Fűszerezzük és öntsük fel kevés vízzel, hogy megpuhulhassanak a zöldségek. Miután megpuhultak, öntsük hozzá a citrom levét, majd a rizstejszínt. Forraljuk össze és igazítsunk az ízeken, ha szükséges. Sok levet nem hagyunk neki, mert ez most nem szószos főételnek készül. 

Kuszkusz:

A kuszkuszt a világon a legegyszerűbb elkészíteni, csak le kell önteni forrásban lévő vízzel, le kell fedni és hagyni kell, hogy beszívja a vizet. Lehet ízesíteni is, de én nem szoktam, szerintem só és egyéb fűszerek nélkül is finom. A kuszkusz nem gluténmentes, erre ügyeljünk. Használhatunk helyette kölest, rizst vagy quinoát is.

Tálaláskor halmozzuk a kuszkuszt a tányérra, majd tegyünk rá a raguból.

 Jó étvágyat!

Hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak!


Iratkozz fel hírlevelünkre!

Elfogadom: Használati feltételek

Kapcsolat

E-mail: info@tobbmintvegan.hu
Image