Szeretem az ilyen színes és tápláló tányérokat. Már attól jó lesz a kedvem, ha csak ránézek.
Hozzávalók:
Lila káposztás fasírt:
- lila káposzta
- fehér káposzta
- 1 közepes fej vöröshagyma
- őrölt bors
- só
- ecet 10 %-os
- őrölt kömény
- egész babérlevél
- útifűmaghéj
- gluténmentes kenyérmorzsa
- kókuszolaj
Elkészítés:
A lila, - és a fehér káposztát reszeljük le. Kevés kókuszolajon pároljuk üvegesre az aprított vöröshagymát és mehet is hozzá a káposzta. Fűszerezzük, kevés vizet öntsünk alá és fonnyasszuk meg, Mikor már jó, öntsünk hozzá az ecetből. Ha ti is rusztikusabbra hagynátok, akkor csak tegyétek egy tálba és keverjétek hozzá az útifűmaghéjat és a kenyérmorzsát, ha homogénebb állagot készítenétek, akkor botmixerrel pürésítsétek és utána mehet bele a száraz alapanyag.
Az édesburgonya hasábokhoz az édesburgonyát hámozzuk meg és vágjuk hasábokra. Én forró levegős fritőzben sütöttem, de lehet bő, forró olajban vagy sütőben is.
Saláta:
- saláta
- újhagyma / lila hagyma
- pirított csicseriborsó
- retek
- só
- cayenne bors
Elkészítés:
A csicseriborsó konzervet csepegtessük le, sóval és cayenne borssal jól keverjük el. 180 fokos sütőben sütőpapíron pirítsuk 20 percet. Forró serpenyőben is megpiríthatjuk olaj nélkül.
A salátát szedjük leveleire, az újhagymát és a retket karikázzuk fel. Adjuk hozzá a csicseriborsót és jól keverjük össze.
Öntet:
- citrom leve
- 6 evőkanál olívaolaj
- őrölt bors
- só
Az öntethez az olívaolajat keverjük el a citrom levével és a fűszerekkel. Össze is keverhetjük a salátával, de szerintem elég tálaláskor rácsorgatni egy keveset.

Jó étvágyat!
- Bejelentkezés
- Regisztráció

