Főétel

Főétel

Lila káposztás fasírt édesburgonya hasábbal, csicseriborsós zöld salátával ( gluténmentes, vegán )

Lila káposztás fasírt édesburgonya hasábbal, csicseriborsós zöld salátával ( gluténmentes, vegán )

Szeretem az ilyen színes és tápláló tányérokat. Már attól jó lesz a kedvem, ha csak ránézek.

Hozzávalók:

Lila káposztás fasírt:

- lila káposzta

- fehér káposzta

- 1 közepes fej vöröshagyma

- őrölt bors

- só

- ecet 10 %-os

- őrölt kömény

- egész babérlevél

- útifűmaghéj

- gluténmentes kenyérmorzsa

- kókuszolaj

Elkészítés:

A lila, - és a fehér káposztát reszeljük le. Kevés kókuszolajon pároljuk üvegesre az aprított vöröshagymát és mehet is hozzá a káposzta. Fűszerezzük, kevés vizet öntsünk alá és fonnyasszuk meg, Mikor már jó, öntsünk hozzá az ecetből. Ha ti is rusztikusabbra hagynátok, akkor csak tegyétek egy tálba és keverjétek hozzá az útifűmaghéjat és a kenyérmorzsát, ha homogénebb állagot készítenétek, akkor botmixerrel pürésítsétek és utána mehet bele a száraz alapanyag.

Az édesburgonya hasábokhoz az édesburgonyát hámozzuk meg és vágjuk hasábokra. Én forró levegős fritőzben sütöttem, de lehet bő, forró olajban vagy sütőben is. 

Saláta:

- saláta

- újhagyma / lila hagyma

- pirított csicseriborsó

- retek

- só

- cayenne bors

Elkészítés:

A csicseriborsó konzervet csepegtessük le, sóval és cayenne borssal jól keverjük el. 180 fokos sütőben sütőpapíron pirítsuk 20 percet. Forró serpenyőben is megpiríthatjuk olaj nélkül.

A salátát szedjük leveleire, az újhagymát és a retket karikázzuk fel. Adjuk hozzá a csicseriborsót és jól keverjük össze.

Öntet:

- citrom leve

- 6 evőkanál olívaolaj

- őrölt bors

- só

Az öntethez az olívaolajat keverjük el a citrom levével és a fűszerekkel. Össze is keverhetjük a salátával, de szerintem elég tálaláskor rácsorgatni egy keveset.

Jó étvágyat!

Hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak!


Iratkozz fel hírlevelünkre!

Elfogadom: Használati feltételek

Kapcsolat

E-mail: info@tobbmintvegan.hu
Image