Imádom a majonézes krumplit, nehéz megállni a mértékletes fogyasztását. Én képes vagyok magában is enni, de azért egy jó kis fasírttal az igazi. Most cukkiniből készült mellé.
Hozzávalók
Cukkini fasírt:
- 2- 3 db kisebb cukkini
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- őrölt pirospaprika
- só
- őrölt bors
- oregánó
- kölesliszt
- gluténmentes panírmorzsa
- kókuszolaj
Elkészítés:
A cukkinit reszeljük le, sózzuk és hagyjuk pár percet állni. Ezután nyomkodjuk ki a levét, adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, a fokhagymanyomón áttört fokhagymát, a fűszereket és annyi köles lisztet, amennyivel formázható masszát kapunk. Formáljunk gombócokat, forgassuk panírmorzsába és forró kókuszolajban süssük ki. Papírtörlőre téve itassuk fel a felesleges olajat.


Majonézes krumpli saláta:
- 4 - 5 db közepes burgonya
- 1 doboz vegán tejföl ( 150 gr )
- tojás, - és cukormentes majonéz
- só
- sómentes vegeta
Elkészítés:
A burgonyákat héjastul főzzük meg, majd hagyjuk kihűlni. A kihűlt krumplikat hámozzuk meg és kockázzuk fel. A növényi tejfölt keverjük össze a majonézzel, sóval,sómentes vegetával és forgassuk össze a burgonyákkal. Tegyük hűtőbe és pár óra múlva fogyaszthatjuk is.


Jó étvágyat!
- Bejelentkezés
- Regisztráció

