Főétel

Főétel

Majonézes krumpli cukkini fasírttal ( gluténmentes,  vegán )

Majonézes krumpli cukkini fasírttal ( gluténmentes, vegán )

Imádom a majonézes krumplit, nehéz megállni a mértékletes fogyasztását. Én képes vagyok magában is enni, de azért egy jó kis fasírttal az igazi. Most cukkiniből készült mellé.

Hozzávalók

Cukkini fasírt:

- 2- 3 db kisebb cukkini

- 1 közepes fej vöröshagyma

- 2 gerezd fokhagyma

- őrölt pirospaprika

- só

- őrölt bors

- oregánó

- kölesliszt

- gluténmentes panírmorzsa

- kókuszolaj

Elkészítés:

A cukkinit reszeljük le, sózzuk és hagyjuk pár percet állni. Ezután nyomkodjuk ki a levét, adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, a fokhagymanyomón áttört fokhagymát, a fűszereket és annyi köles lisztet, amennyivel formázható masszát kapunk. Formáljunk gombócokat, forgassuk panírmorzsába és forró kókuszolajban süssük ki. Papírtörlőre téve itassuk fel a felesleges olajat.

Majonézes krumpli saláta:

- 4 - 5 db közepes burgonya

- 1 doboz vegán tejföl ( 150 gr )

- tojás, - és cukormentes majonéz

- só

- sómentes vegeta

Elkészítés:

A burgonyákat héjastul főzzük meg, majd hagyjuk kihűlni. A kihűlt krumplikat hámozzuk meg és kockázzuk fel. A növényi tejfölt keverjük össze a majonézzel, sóval,sómentes vegetával és forgassuk össze a burgonyákkal. Tegyük hűtőbe és pár óra múlva fogyaszthatjuk is.

Jó étvágyat!

Hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak!


Iratkozz fel hírlevelünkre!

Elfogadom: Használati feltételek

Kapcsolat

E-mail: info@tobbmintvegan.hu
Image